Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

20% bijtelling voor BMW 1 Serie EfficientDynamics Edition


 

28-06-2010 - BMW levert de 1 Serie per september als zuinige EfficientDynamics Edition. De populaire leaseauto wordt bovendien nog aantrekkelijker voor de zakelijke rijder omdat hij in de 20% bijtellingscategorie valt.

 

De 1 Serie EfficientDynamics Edition is er als 116i en 118i. Beide hebben een tweeliter motor onder de motorkap, met 122 pk (116i) en 143 pk (118i). De CO2-uitstoot bedraagt 140 g/km, waarmee hij precies op de grens zit van het lagere bijtellingstarief van 20%.

Efficient Dynamics
Hoofdverantwoordelijk voor de lage uitstoot zijn een verlaagd onderstel, 16-inch lichtmetalen met een lage rolweerstand en Efficient Dynamics-technieken. Zo is er een start/stop-systeem aanwezig, adviseert de schakelindicator de te gebruiken versnelling en zorgt actieve aerodynamica voor een lagere luchtweerstand. Ook directe inspuiting en Brake Energy Regeneration (terugwinnen van remenergie) dragen hun steentje bij aan het terugdringen van het verbruik. Prijzen starten bij € 26.045,-.

BMW Performance Pack
Om het ‘groene’ karakter van de 1 Serie (uiterlijk) te compenseren, is er een BMW Performance Pack verkrijgbaar. Dit bestaat uit 17-inch lichtmetaal en chromen afwerking voor de grille en de dubbele uitlaatpijpen. Het pakket kan ook op andere viercilindermodellen worden geleverd voor € 1.450,-. En omdat de dealer dit pakket monteert, valt het buiten de fiscale bijtelling. Voor 500 euro extra maken de 17-inch wielen plaats voor 18-ich grote exemplaren.

 

 

 


  

| Disclaimer