Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

450 pk voor Audi RS5


image/jpeg

 

24-02-2010 - De eerste foto’s van de nieuwe Audi RS5 konden we al eerder laten zien. Nu heeft Audi dan ook de specificaties bekend gemaakt. En die zijn niet misselijk: de 4.2 V8 FSI levert 450 pk en 430 Nm!

 

De Audi RS5 maakt op de autotentoonstelling van Genève zijn publieksdebuut. De hoogtoerige 4,2-liter V8 FSI zorgt met zijn vermogen van 450 pk voor indrukwekkende prestaties en gaat bovendien efficiënt met brandstof om. De zeventraps S tronic transmissie en een nieuw ontwikkeld tussendifferentieel voor het quattro aandrijfsysteem brengen de kracht feilloos over naar de vier wielen.

De RS-modellen belichamen de sportieve top van Audi. De hoogtoerige, atmosferische V8 met een inhoud van 4.162 cc is nauw verwant aan de V10 van de Audi R8. Zoals bij nagenoeg alle benzinemotoren van Audi, beschikt ook deze V8 over directe inspuiting. Eindeloos fijnslijpen van het in- en uitlaatsysteem heeft ertoe geleid dat de V8 vrij kan ademen. Vier verstelbare nokkenassen en kleppen in het inlaatspruitstuk optimaliseren de mengverhouding. De 4.2 V8 FSI vertoont overeenkomsten met een racemotor. Zijn maximale vermogen van 450 pk komt bij 8.250 toeren vrij, terwijl het maximale koppel van 430 Nm tussen 4.000 en 6.000 toeren beschikbaar is.

De kracht en het geluid waarmee de V8 hoge toeren draait en de gretige respons op het gaspedaal maken deze met de hand gebouwde krachtbron een feest voor alle zintuigen. De 4.2 V8 FSI lanceert de 1.725 kg wegende RS5 in slechts 4,6 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en accelereert naar een topsnelheid van 250 km/h. Op verzoek kan Audi de topsnelheid bovendien verhogen tot 280 km/h.

Uiterlijk onderscheidt de RS5 zich op veel punten van de A5 en S5. De bekende single frame grille is voorzien van een antracietgrijs binnenwerk. Xenon plus-koplampen en led-dagrijverlichting zijn standaard. Grote, speciaal gestileerde openingen voeren koellucht naar de motor en de remmen. De sierlijsten rond de grille en de zijruiten zijn, net als de spiegelkappen, in mat aluminium uitgevoerd. Aan de achterkant steken de twee ovale uitlaten prominent naar buiten. De in het kofferdeksel geïntegreerde achterspoiler laat zich vanaf 120 km/h zien en trekt zich bij een snelheid van 80 km/h discreet terug. Uiteraard is ook het interieur niet ongemoeid gelaten. Elektrisch verstelbare, met leder en alcantara beklede kuipstoelen zijn standaard. Het interieur is zwart, waarbij de interieurlijsten in carbon zijn uitgevoerd. In het instrumentarium is een paneel in zwarte pianolak opgenomen. De pedalen, de voetsteun en de bedieningsknoppen van het (optionele) MMI-navigatiesysteem zijn van aluminium, net als de instaplijsten op de dorpels.

De Audi RS5 wordt deze zomer op de Nederlandse markt verwacht. Prijzen zijn op dit moment nog niet beschikbaar.

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer