Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Abarth neemt 500C en Punto Evo onder handen


image/jpeg

 

24-02-2010 - De nieuwe Fiat 500C en Punto Evo hebben voor Abarth weer een mooi project opgeleverd. De twee modellen zijn dan ook door Fiats huis-tuner flink onder handen genomen en maken in Genève hun debuut.

 

De nieuwe Abarth Punto Evo maakt niet alleen gebruik van het vernieuwde koetswerk van de Punto Evo, maar ook van de vernieuwde techniek. Zo wordt de Abarth Punto Evo aangedreven door een 1,4-liter MultiAir turbomotor, die een vermogen van 165 pk en een koppel van maximaal 250 Nm er uit weet te persen. Daarmee sprint deze nieuwe Abarth in 7,9 seconden van 0-100 km/h en haalt hij een top van 213 km/h. Schakelen gaat middels een handgeschakelde zesbak en om het sportieve karakter van deze Abarth extra te benadrukken, kan er naast ‘Normal’ tevens worden gekozen voor een ‘Sport’-stand. Zaken als het stuurgedrag en het gasrespons zullen zich dan aan de gewenste rijstand aanpassen.

Vooral het uiterlijk van de Abarth Punto Evo maakt geen geheim van zijn potentie. Forse bumpers, fraaie 17-inch velgen en een opvallende kleurenstelling zijn kenmerkend voor elke Abarth.

Nog opvallender aan deze Abarth, is dat hij standaard beschikt over een start/stop-systeem en een schakelindicator. Milieubewuste motoren en technieken zijn tegenwoordig dus ook in de meest sportieve versies standaard. Abarth claimt een gemiddeld verbruik van slechts 6,0 l/100 km met een CO2-uitstoot van 142 g/km.

 

image/jpeg.

 

image/jpeg

Abarth 500C
De Abarth 500C is in grote lijnen niets meer dan een open versie van de bestaande Abarth 500. Op technisch gebied is hij op enkele punten verbeterd en de 1,4-liter T-Jet turbomotor levert nu 140 pk (+5 pk) en 206 Nm koppel. Deze kleine Abarth, overigens de eerste cabriolet van Abarth, sprint in 8,1 seconden van 0-100 km/h en de topsnelheid is 205 km/h. Een semi-automatische zesbak met flippers aan het stuur behoort tot de standaarduitrusting. Qua verbruik noteert de Abarth 500C gemiddeld 6,5 l/100 km met een CO2-uitstoot van 155 g/km.


Ook het koetswerk van de Abarth 500C laat zich kenmerken door een overdosis sportiviteit. Met onder andere 17-inch velgen, sideskirts, dikke bumpers en twee uitlaatpijpen aan weerskanten is deze 500C een meer dan opvallende verschijning.

Voor beide nieuwe Abarth-modellen geldt dat ze hun debuut maken op de autosalon van Genève en dat ze in de tweede helft van dit jaar op de markt verschijnen. Over prijzen is vooralsnog niets bekend.


image/jpeg


  

| Disclaimer