Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Achtergrond - Nordconnect Trial groot succes


image/jpeg

 

De Nordconnect Trial, een tourrally van noord Nederland naar de Baltische Staten en weer terug is na ruim 3.700 kilometer geëindigd in Groningen. De prachtige omgeving, de uitdagende routes, het wedstrijdelement en de contacten met de lokale bevolking en instanties maakten de Nordconnect Trial voor herhaling vatbaar. De reacties van deelnemers en organisatie waren na afloop dan ook unaniem: wanneer gaan we weer?

 

Dat meteen al bij de finish werd geroepen om een herhaling van het evenement, is op zich een prestatie van formaat van organisator Bart Rietbergen en zijn team. De Nordconnect Trial is namelijk een geheel nieuwe tourrally voor klassiekers, youngtimers en voor het eerst in de geschiedenis van rallies, auto’s op alternatieve brandstof. De editie van volgend jaar zal ook openstaan voor elektrische auto’s. De rally bleek een goede mix van rijden, navigeren en de nodige ontspanning. Afhankelijk van de behoefte van de deelnemers kon worden ontspannen in prachtige steden als Riga en Stockholm of kon er worden deelgenomen aan meer formele activiteiten als ontmoetingen met lokale overheden en instanties. Want, hoewel het evenement als rally is georganiseerd, wilde Nordconnect , een projectorganisatie opgezet en gefinancierd door het Samenwerkingsverband noord Nederland (SNN), de handelscontacten in de bezochte landen versterken.

 

Enthousiast onthaal

Peter ten Kate van Nordconnect en drijvende kracht achter het project: "De organisatie had als doel de samenwerking tussen noord Nederland en de Noordeuropese regio’s op de Noordelijke Ontwikkelingsas (NOA) te stimuleren en te verbeteren. Daarin zijn we met dit evenement prima geslaagd. De locale instanties toonden zich verheugd met onze komst. Dat bleek niet alleen uit het enthousiaste onthaal in de steden die we aandeden, maar ook uit de contacten die we er hebben opgedaan. Dat biedt duidelijk perspectief voor de toekomst." De positieve reacties langs de route waren alleen al gezien de bonte verzameling auto’s meer dan logisch. De rallykaravaan van 33 equipes telde onder meer een uitbundig beschilderde Porsche 928, een prachtige Jensen CV8 en een aantal onverwoestbaar ogende Volvo’s. De op alternatieve brandstof rijdende deelnemers vielen evenzoveel op, vooral ook door de boodschap die zij uitdroegen van duurzaamheid. De organisatie liet zich op dit vlak eveneens van zijn goede kant zien door een Volvo S80 en een Ford Mondeo, beide op biobrandstof, in te zetten. Bart Rietbergen over het evenement: "De rally is uitermate soepel verlopen. Het navigeren was voor de meesten goed te doen en de routes waren zeer gevarieerd, van asfalt zoals we dat in Nederland kennen tot moeilijk te rijden wegen van gravel. Wat ons betreft is het evenement zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar. Als we dan weer zo’n ploeg enthousiaste deelnemers aan de start weten te brengen, staat niets een mooie, tweede editie van de Nordconnect Trial in de weg."

 

Uitslag

Bij de finish in Haren haalde de Commissaris van de Koningin, de heer Max van de Berg, de deelnemers binnen. Het eindklassement kende in de klasse voor auto’s op alternatieve brandstof geen verassende winnaar: Jaap en Hansje van den Broek in de Tjaffer. Het ervaren team voerde op vrijwel alle dagen het klassement aan. Knap tweede werd equipe Abbing/De Bruine in een Saab 9-3 Bio-Power. De derde plaats ging naar de op gas rijdende Volvo 244 van team Albert Haan en Dick Michel. Bij de Oldtimers werd de compacte Fiat 850 van Piet Bremer en Peter van Bruggen als winnaar over de meet gestuurd. Tweede werden Hans en Alexander Wiekenkamp in een Mercedes 280 SL, de derde stek ging naar Theo Polman en Hans Eigenraam in een Volvo P1800. Het youngtimerklassement viel ten prooi aan Melis Bloemsma en Piet Gorter in een Jaguar, tweede werd team Heling in een Volvo C70 en de derde plek ging naar de BMW Z4 bestuurd door Willy Boerland en Jan Holtrop.

 

Verslag op televisie

De volledige rally zal binnenkort op televisie te zien zijn. RTL 7 zendt op 12, 19 en 26 juli, tijdens de uitzendingen van RTL GP, verslagen van het evenement uit. Daarnaast zijn de dagverslagen van de Nordconnect Trial terug te lezen op de site www.thetrial.nl. Daar is ook een ruime collectie foto’s te bewonderen. Het volgende evenement van Classic Events is de winter Trial die van 24 tot en met 29 januari zal worden verreden. Start en finish zullen plaatsvinden in Salzburg, Oostenrijk.


  

| Disclaimer