Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Opvolger Alfa 147 heet definitief Giulietta


image/jpeg

 

2-12-2009 - Alfa Romeo heeft de definitieve opvolger van de 147 gepresenteerd. De nieuwe, fraai gelijnde Alfa Giulietta maakt op de Autosalon van Genève zijn publieksdebuut en zal daarna op de markt verschijnen.

 

De officiële onthulling van de nieuwe Alfa Giulietta ging niet geheel zonder slag of stoot. Zo waren er al diverse foto’s uitgelekt en stond de onthulling van Alfa’s nieuwste telg eigenlijk afgelopen maandag gepland. De opvolger van de 147 zou namelijk ‘Milano’ gaan heten, maar omdat er in een Alfa Romeo-fabriek in Milaan recentelijk een hoop mensen werden ontslagen, werd de naam Milano niet geheel gewaardeerd. Na een flinke protest koos Alfa dus uiteindelijk voor de naam Giulietta.

Ondanks alle bijzaken, kunnen we Alfa Romeo niet betrappen op gebrek aan fantasie. De nieuwe Alfa Giulietta wordt dan ook wederom gekenmerkt door een fraai staaltje Italiaans design. Vergeleken met de Alfa 147 beschikt de Giulietta over beduidend andere proporties, gezien zijn lengte van 4,35, breedte van 1,80 en hoogte van 1,46 meter. Ondanks dat de Giulietta staat op een doorontwikkeld onderstel van de Fiat Bravo, komt hij qua formaat toch meer in de buurt van de Lancia Delta. Verder beschikt de Giulietta standaard over led-verlichting en het DNA-systeem, bekend uit de MiTo.

Alfa levert de Giulietta uitsluitend met moderne turbomotoren, allemaal in combinatie met een start/stop-systeem om zodoende het brandstofverbruik te reduceren. Ze voldoen dan ook stuk voor stuk aan de Euro5-norm. De benzinemotoren worden gevormd door een 120 pk sterke 1.4 TB en een 1.4 TB MultiAir die 170 pk levert. De 1.6 JTDm met 105 pk en de 170 pk sterke 2.0 JTDm maken het dieselgamma compleet. De Alfa Giulietta 1.750 TBi Quadrifoglio Verde met maar liefst 235 pk wordt de absolute topper. Alle uitvoeringen worden door de voorwielen aangedreven, waarbij het Q2-differentieel voor de nodige grip en stabiliteit moet zorgen.


image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer