Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Alle aandacht naar de Ampera


 

30-05-2011 - Een levensgroot aankondigingsbord voor de bouw van een tankstation zorgde voor veel commotie op het Cornelis Schuytplein in Amsterdam Oud-Zuid. Het bleek hier echter te gaan om een stunt van Opel om de aandacht te vestigen op de introductie van de nieuwe Opel Ampera.

De ontsteltenis van buurtbewoners voor de bouw van dit gloednieuwe tankstation was groot: “Het zou toch absurd zijn als de gemeente hier in onze buurt en op deze plek een tankstation wil realiseren,” aldus een verontruste bewoner. Het ging om een ludieke actie van Opel, om de aandacht te vestigen op de introductie van de nieuwe elektrische Opel Ampera. Het tankstation was niet meer dan een potentieel elektrisch oplaadpunt voor het ‘nieuwe tanken’.

Tankstation van de toekomst
“Opel maakt zich hard voor schoon en zuinig rijden; de elektrische Opel Ampera is hier een voorbeeld van. Hoewel de Ampera dankzij zijn range-extender niet afhankelijk is van laadpunten op openbare locaties, dragen deze wel bij aan een snelle acceptatie van elektrisch vervoer in het algemeen. In dat kader ondersteunen wij de ambitie van steden zoals Amsterdam van harte. Het realiseren van een adequate laadinfrastructuur draagt bij aan het realiseren van een gezonder leefklimaat en daarvoor willen we met deze stunt aandacht vragen,” aldus Jeroen Maas, Manager PR Opel Nederland.

Ampera 
De nieuwe Opel Ampera is de eerste elektrische auto met het gebruikscomfort van een conventionele auto. Het batterijpakket aan boord biedt na een kleine vier uur opladen aan een huis-, tuin- en keukenstopcontact een rijbereik tot tachtig kilometer. Dit is voor het over grote deel van de dagelijkse ritten van Nederlanders meer dan genoeg. Wanneer deze limiet bereikt wordt, rijdt de Ampera elektrisch verder. De elektromotor wordt vanaf dat moment namelijk gevoed door een kleine benzinemotor met een generator. Dankzij deze ritverlenger (range-extender) wordt de actieradius naadloos verlengd tot ruim vijfhonderd kilometer. De nieuwe Opel Ampera verschijnt eind dit jaar in Nederland op de markt.


  

| Disclaimer