Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Alle details Citro?n DS3 bekend


image/jpeg

 

21-01-2010 - De nieuwe Citroën DS3 is de eerste telg van de DS-lijn, die de creativiteit en het onderscheidende vermogen van Citroën bekrachtigt. Met de zuinige motoren is de Citroën DS3 bij uitstek geschikt voor de zakelijke rijder die een sportieve auto zoekt in de 20%-bijtellingscategorie. Vanaf maart is deze unieke auto bij de Citroën-dealers te bewonderen.

 

Met de nieuwe DS-lijn wil Citroën klanten de mogelijkheid bieden voor een onderscheidende en luxe auto te kiezen. De markt laat zien dat aan de ene kant een tendens naar aantrekkelijk geprijsde en energiezuinige auto’s bestaat met de voor de zakelijke rijder lage bijtelling. Anderzijds is er ook steeds meer een behoefte waarneembaar om te personaliseren en te onderscheiden. De DS-lijn speelt op al deze behoeftes in.

De Citroën DS3 is uniek omdat deze op vele verschillende manieren aangepast kan worden aan de wensen van de berijder. Het interieur, exterieur, de wielen en bekledingen kunnen in vele combinaties worden samengesteld. Zo zijn de So Chic- en Sport Chic-uitvoering bijvoorbeeld te bestellen met een ander kleur dak.

De eerste uitvoering, de ‘Chic’, heeft de beschikking over de 95 pk sterke 1.4 VTi benzinemotor en in een later stadium ook de 1.4 HDiF dieselmotor met 70 pk. Standaard is de DS3 in ieder geval voorzien van bijvoorbeeld ESP en ASR, zes airbags, cruise control en elektrisch bedienbare buitenspiegels. Het tweede niveau, de ‘So Chic’, beschikt standaard over onder meer airconditioning, 16-inch lichtmetalen velgen en led-dagrijverlichting. Op motorisch gebied kan de So Chic-uitvoering worden aangedreven door een 120 pk sterke 1.6 VTi benzinemotor en een 1.6 HDiF dieselmotor met 90 pk. De meest omvangrijke uitvoering is de Sport Chic, die standaard wordt geleverd met onder meer climate control, Pack Radio & USB box & Bluetooth & HIFI, 17-inch lichtmetalen velgen en getinte achterruiten. Zoals de uitvoeringen al doen vermoeden, wordt de Sport Chic uitsluitend aangedreven door de sterkste benzinemotor (150 pk 1.6 THP) en de sterkste dieselmotor (110 pk 1.6 HDiF). De 1.4 VTi en de handgeschakelde 1.6 VTi hebben beide een groen energielabel en vallen beide in de 20%-bijtellingscategorie. De dieselmotoren hebben zelfs allemaal een groen energielabel en vallen ook allemaal in de 20%-bijtellingscategorie voor de zakelijke rijder. Citroën zal dit jaar tevens een 1.6 HDiF met 90 pk introduceren met een uitstoot van slechts 99 gram CO2.

De prijzen van de Citroën DS3 beginnen bij € 16.890,- voor de 1.4 VTi Chic en lopen op tot € 25.690,- voor de 1.6 HDiF Sport Chic.


image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer