Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Dit is de ?chte baby-Aston!


image/jpeg

 

16-12-2009 - Het is al enige tijd bekend dat Aston Martin werkt aan een conceptversie op basis van de Toyota iQ. Nu heeft de Britse sportwagenfabrikant de eerste officiële beelden van de nieuwe Aston Martin Cygnet naar buiten gebracht.

 

De Cygnet is niet bepaald een model dat je van Aston Martin zou verwachten, maar het blijkt dat ze nu toch serieuze plannen hebben om deze kekke Aston op de markt te brengen. De Cygnet Concept is in feite een omgebouwde Toyota iQ, voorzien van alle herkenbare elementen die voor Aston Martin kenmerkend zijn. Uiteraard begint het allemaal bij de voorgrille. Verder zijn de deurgrepen en de achterlichten volledig in Aston Martin-stijl, alsmede de velgen en de twee roosters op de motorkap. Om ook vanbinnen enigszins het gevoel te creëren dat je in een Aston rijdt, zijn delen van het dashboard en de deurpanelen met leder afgewerkt, zoals dat bij de overige Aston Martin-modellen ook het geval is.

Met de Cygnet doelt Aston Martin op bestaande klanten die als tweede auto iets vergelijkbaars in de garage hebben staan. Door een DB9, DBS of Vantage samen met een Cygnet aan te bieden, creëert Aston Martin een unieke combinatie van exclusieve mobiliteit, voorzien van dezelfde mate van luxe en stijl. 

Dat Aston Martin de Toyota iQ koos als basis voor dit speciale concept, komt mede doordat de iQ vijf sterren EuroNCAP in het bezit heeft en omdat Toyota bekend staat om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. Bovendien is de iQ met zijn 1,0-liter driecilinder een van de zuinigste benzineauto’s op de markt. Daarmee kan Aston Martin tevens een bijdrage leveren aan het terugdringen van de gemiddelde CO2-uitstoot. Aston Martin laat vooralsnog niets weten over de onderhuidse techniek, maar aangezien de iQ technisch een complex apparaat is, kan het bijna niet anders dan dat hij motorisch ongewijzigd blijft.

Hoewel de Cygnet officieel nog volop in ontwikkeling is – en dus ook nog een concept – doet Aston Martin er alles aan om hem in 2010 op de markt te brengen.


image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer