Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

In Beeld - Aston Martin DBS Volante


image/jpeg

 

In navolging van de Aston Martin DBS heeft de illustere Britse sportwagenfabrikant de zestiende convertible in zijn 95-jarige geschiedenis op de markt gebracht. De beeldschone Aston Martin DBS Volante is onderhuids hetzelfde als de DBS coupé en is traditioneel voorzien van een canvas dak.

 

De trend van het uitbrengen van lichtgewicht-varianten van de populairste sportwagens blijft stevig doorgaan. We zagen het al bij de Ferrari 430 Scuderia, de Porsche GT3 RS en de Lamborghini Gallardo Supperleggera. Het antwoord van Aston Martin was de DBS, die vorig jaar op basis van de DB9 werd geïntroduceerd. De Aston Martin DB9 onderging een afslankkuur en verloor 105 kilogram. Tegelijkertijd kreeg hij meer vermogen, wat gewoonweg resulteert in snellere rondetijden ten opzichte van de zwaardere variant, waarvan de DBS is afgeleid. Om de rijeigenschappen verder te verbeteren, werd het onderstel aangepast en voorzien van adaptieve demping. Om al het geweld dan ook weer binnen afzienbare tijd tot stilstand te brengen, werden keramische remmen gemonteerd. Het aandikken van de gehele bodykit was de finishing touch. De DBS is door al zijn aanpassingen een pure sportwagen, terwijl de DB9 meer als een GT door het leven gaat.

 

6,0-liter V12

Het oogstrelend mooie design, dat zo kenmerkend is voor Aston Martins modellen, draagt een hoge mate van elegantie en luxe met zich mee. Het heeft iets klassieks, iets typisch Engels en het is iets waarvan je moet genieten. Heel hard rijden en de Aston Martin volledig op z’n staart trappen heeft veelal niet de hoogste prioriteit, zoals dat bij een Ferrari bijvoorbeeld een ander verhaal is. Een Aston Martin draag je als een van je duurste maatpakken. Met dit in het achterhoofd kan een cabriolet uiteraard niet ontbreken en derhalve introduceerde Aston Martin de DBS Volante. De ontwerpers van de DBS Volante hebben duidelijk gestreefd naar een silhouet dat nauwelijks afwijkt in vergelijking tot de DBS coupé. Het neemt slechts veertien seconden in beslag om het stoffen dak geheel elektronisch te laten verdwijnen. Zelfs bij een snelheid tot zo’n 50 km/h kan de softtop nog worden bediend. Maar dakloos genieten van zomerse temperaturen is uiteraard niet het enige dat deze Brit zo geweldig maakt. In het vooronder ligt namelijk een 6,0-liter V12, die uit de DB9 is gelepeld. Echter voordat het blok in de DBS wordt gehangen, krijgt hij een update wat resulteert in een vermogenstoename van 47 pk. In de DBS levert de V12 uiteindelijk een vermogen van 517 pk en een koppel van 570 Nm, dat via een ‘Touchtronic 2’ zestraps versnellingsbak naar de achterwielen wordt geleid. Vanuit stilstand naar 100 km/h duurt slechts 4,3 seconden en de topsnelheid ligt net voorbij de 300 km/h. Daarbij zorgt het geluid, dat de V12 produceert, voor serieus kippenvel.

 

Power, beauty & soul

De DBS Volante biedt het ultieme van twee werelden, waarbij zijn huiveringwekkende performance wordt gecombineerd met het vrije gevoel van open rijden. Bij het starten van de DBS verschijnen nota bene de woorden power, beauty en soul op het instrumentenpaneel en daarmee is eigenlijk alles gezegd. Rest alleen nog de vraag of je je in deze convertible als Michael Schumacher of als een echte gentlemen moet gedragen. Daarnaast heeft de DBS Volante, net als de DB9 en de DBS coupé, een 2+2 zitopstelling, zodat drie man extra kunnen meegenieten van alles wat deze Aston te bieden heeft. Het interieur is geheel met leer afgewerkt en een Bang & Olufsen soundsystem zorgt voor superieure geluidskwaliteit. Komende zomer zal de Aston Martin DBS Volante in Nederland arriveren. De prijs wordt om en nabij de € 375.000,- geschat.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer