Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Astra CDTI ecoFLEX met start/stop


 

14-01-2011- De Astra 1.3 CDTI ecoFLEX is vanaf heden beschikbaar met een start/stop-systeem. Dat maakt het onlangs op de markt verschenen model van Opel nog zuiniger. Bij de vijfdeurs-versie met start/stop-systeem werd de CO2-uitstoot van 109 tot slechts 104 g/km teruggebracht en het gemiddelde brandstofverbruik van 4,1 naar 3,9 l/100 km.

De Astra ecoFLEX wordt aangedreven door de zuinige 1.3 CDTI turbodieselmotor met 95 pk. De motor is gekoppeld aan een geoptimaliseerde handgeschakelde vijfversnellingsbak voor een minimaal brandstofverbruik. Het start/stop-systeem zorgt ervoor dat het model over een A-label beschikt en dat zakelijke rijders profiteren van 20% bijtelling. De nieuwe Astra 1.3 CDTI ecoFLEX met start/stop-systeem heeft een vanafprijs van 22.945 euro. Naast dit model is ook de nieuwe Astra Sports Tourer uitgerust met een start/stop-knop. Het brandstofverbruik bedraagt 4,1 l/100 km en de CO2-uitstoot 109 g/km. Oók goed voor slechts 20% bijtelling voor zakelijke rijders.

Betere aerodynamica
Alle Astra-modellen met een 1.3 CDTI ecoFLEX dieselmotor hebben een betere aerodynamica dankzij een actieve luchtsluiter in het radiatorrooster: bij lage snelheden gaat die open om de motor te laten ademen, bij hoge snelheden gaat de sluiter automatisch dicht zodat de luchtstroom vloeiender wordt. Om het brandstofverbruik verder te verlagen, is het instrumentenpaneel van een schakelindicator voorzien. Alle handgeschakelde versies van de Astra zijn met dit systeem uitgerust.


  

| Disclaimer