Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Audi A1 nu ook met vijf deuren


 

18-11-2011 - Het hing al een tijdje in de lucht en nu is het definitief. In het eerste kwartaal van 2012 is de Audi A1 er ook als Sportback. Het vijfdeurs-model wordt standaard geleverd als vierzitter, terwijl een driezits achterbank optioneel verkrijgbaar is. Wat hij gaat kosten is nog onbekend.

De nieuwe Audi A1 Sportback is qua lengte (3,95 meter) en wielbasis (2,47 meter) identiek aan de driedeurs-versie. Daarentegen is de daklijn van de Sportback iets verlengd, hij is zes millimeter breder en hoger en heeft twee extra zijruitjes die zorgen voor een slanke C-stijl. Ook hier zijn de dakbogen en het dak desgewenst in contrastkleur beschikbaar. De toegenomen hoogte en breedte zorgt voor een ietwat ruimer interieur. Audi heeft er echter voor gekozen om van de A1 Sportback een vierzitter te maken. Hoewel het lijkt op een traditionele achterbank worden de twee stoelen gescheiden door bekerhouders en een hoofdsteun en gordels ontbreken. Maar, wie toch met drie man achterin wil zitten, kan optioneel kiezen voor een driezitsbank. Verder bedraagt de inhoud van de bagageruimte 270 liter en 920 liter met een neergeklapte achterbank.


Cilinderuitschakeling
Zowel de drie- als de vijfdeurs A1 weegt relatief weinig. De basisversie legt immers 1.065 kilo op de schaal. In combinatie met inmiddels bekende TDI- en TFSI-motoren staat de Audi A1 garant voor een dynamisch en efficiënt rijgedrag. Alle modellen vallen in de 20%-bijtellingcategorie. Wel nieuw is de 140 pk sterke 1.4 TFSI met cilinderuitschakeling. Bij lage belasting worden namelijk twee cilinders uitgeschakeld en draagt weer een stukje bij aan een gunstig brandstofverbruik. Het verbruik van deze versie bedraagt overigens 4,7 l/100 km en is leverbaar vanaf juni 2012.


Luxueus
Hoe compact de A1 ook is, het is en blijft een Audi. Hij biedt dan ook een talloze luxueuze uitrustingsmogelijkheden en hoge kwaliteit voor zijn klasse. Zo is hij leverbaar met bijvoorbeeld xenon-plus-verlichting met led-dagrijverlichting, een panoramisch schuifdak en twee verschillende parkeersystemen. Evenals de grotere Audi-modellen is ook de A1 Sportback leverbaar met het MMI-navigatie plus inclusief harddisk, voicecontrol en een kleurenscherm met 3D-graphics. Of wat dacht u van een Bang & Olufsen soundsystem? Uniek in dit segment is ook de Bluetooth online autotelefoon die Audi online functies van bijvoorbeeld Google Earth, Google Street View en verkeersinformatiecentrales beschikbaar maakt. En dan is er de WLAN hotspot. Deze garandeert een snelle en stabiele internetverbinding voor mobiele apparaten als tablets, smartphones en laptops. De nieuwe Audi A1 Sportback wordt rond februari 2012 in Nederland verwacht. De prijzen zijn nog niet bekend.

 

 

 


  

| Disclaimer