Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Flinke opfrisbeurt voor Audi A5


 

10-08-2011 - Audi heeft alle modelvarianten van de A5 vernieuwd en uitgebreid met innovatieve technologie. Tegelijkertijd zijn de modellen niet alleen sportiever, maar tevens zuiniger geworden. Een aantal daarvan valt daardoor in de 20%-bijtellingscategorie. De prijzen beginnen bij 39.345 euro voor de A5 1.8 TFSI Sportback.

 

Het meest opvallende aan de vernieuwde Audi A5 is de aangepaste voorgrille, waardoor de voorzijde van de A5 nu veel overeenkomsten vertoont met die van de A6. Verder zijn de achterlichten en de koplampen vernieuwd. Die bieden nu beter zicht, doordat ze standaard zijn voorzien van xenon-plus-techniek en homogene led-dimverlichting. Ook het interieur ademt de hoogwaardige Audi-sfeer. Er zijn andere materialen toegepast en men heeft keuze uit nieuwe kleuren. Het stuurwiel is eveneens vernieuwd en is nu optioneel voorzien van bijvoorbeeld een afgeplatte ring en andere bedieningshendels.

 

Motoren
De motoren van de Audi A5 zetten de toon als het gaat om sportiviteit en efficiency. Alle krachtbronnen zijn voorzien van een turbo, directe brandstofinjectie en start/stop-techniek. Mede hierdoor is de CO2-uitstoot tot 22 procent gereduceerd. Het resultaat hiervan is dat diverse uitvoeringen in aanmerking komen voor het gunstige bijtellingstarief van twintig procent. De compleet nieuwe 1.8 TFSI benzinemotor is een mooi voorbeeld van Audi’s expertise. De krachtbron herbergt innovaties in het kleppensysteem, in de warmtehuishouding en in de integratie van het uitlaatspruitstuk. Het verbruik van deze motor in de coupéversie bedraagt 5,7 l/100 km en de CO2-uitstoot is met 134 g/km het laagst in zijn klasse. In totaal biedt de Audi A5 keuze uit drie benzine- en vier dieselmotoren. De supersportieve Audi S5 profiteert naast bovenstaande verbeteringen ook nog van aanpassingen die de prestaties verder benadrukken. Vooral op het gebied van het brandstofverbruik, want ondanks een vermogen van 333 pk is de 3.0 TFSI maar liefst twintig procent zuiniger dan de 4,2-liter V8 die hij vervangt.

 

Transmissie
Audi heeft iedere krachtbron gekoppeld aan de ideale transmissie: een handgeschakelde zesbak, een traploze multitronic-automaat of een automatische zeventraps S tronic. Bovendien is er keuze uit voorwielaandrijving en quattro-vierwielaandrijving. De afstellingen van het onderstel zijn verfijnd en door het optionele Audi drive select-systeem en de nieuwe elektromechanische stuurbekrachtiging rijdt de A5 nog beter dan voorheen.

Prijzen
Ondanks een groot aantal vernieuwingen en de rijkere standaarduitrusting zijn diverse uitvoeringen in prijs gedaald. De prijzen beginnen bij 39.345 euro voor de A5 Sportback met een 170 pk sterke 1.8 TFSI en lopen op tot 86.000 euro voor de S5 Cabriolet. De vernieuwde A5 is inmiddels te bestellen en de eerste exemplaren worden in november afgeleverd.

 

 

 

 

 


  

| Disclaimer