Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Audi A6 nu ook leverbaar in S edition-uitvoering


image/jpeg

 

19-11-2009 - De Audi A6 is met onmiddellijke ingang ook leverbaar in S edition-uitvoering. Dit staat voor een indrukwekkende uitbreiding van de standaarduitrusting met onder meer S line, MMI-navigatie, Xenon plus-verlichting, Audi parking system achter en diefstalalarm. Doordat deze en andere meeruitvoeringen voor een zeer scherpe meerprijs worden aangeboden, bedraagt het voordeel voor klanten bijna € 13.000,-. De totale oplage van de Audi A6 S edition bedraagt 250 stuks.

 

De Audi A6 S edition staat voor sportieve elegantie in combinatie met een omvangrijke standaarduitrusting. Zoals de naamgeving al aangeeft, is dit model uitgevoerd met S line. Dat betekent dat hij is voorzien van gegoten vijfspaaks lichtmetalen velgen, S line sportonderstel (30 mm verlaagd), 17-inch remschijven (voor 2.8 FSI en 2.7 TDI), S line-logo’s op de voorspatborden en dorpellijsten, een overwegend in zwart uitgevoerd interieur met accenten van geborsteld aluminium, gedeeltelijk met leer beklede sportstoelen met S line-logo in de rugleuning, elektrisch verstelbare lendensteunen vóór, een multifunctioneel sportstuurwiel met stiksels in contrastkleur en een pookknop in geperforeerd leder.

Nog meer luxe
S edition vertegenwoordigt bij de Audi A6 meer dan uitsluitend S line. Tot de standaarduitvoering van deze modellen horen ook pareleffect lak (keus uit Daytonagrijs en Phantomzwart), diefstalalarm, MMI-navigatie, telefoonvoorbereiding, Audi parking system achter, Xenon plus-verlichting en schakelpaddels voor tiptronic en multitronic als extra op het multifunctionele sportstuur. Alle meeruitvoeringen die een Audi A6 tot een S edition maken, vertegenwoordigen een waarde van € 17.763,-. De meerprijs voor een S edition op de Audi A6 is slechts € 4.815,-. Het klantvoordeel bedraagt derhalve bijna € 13.000,-. Voor zakelijke rijders werkt dit bedrag ook door in een extra gunstige bijtelling.


image/jpeg


Ruime keuze
De Audi A6 S edition is er met een ruime keuze uit motoren. Zo is hij leverbaar in combinatie met de 170 pk sterke 2.0 TFSI, de 2.8 V6 FSI met 190 pk of 220 pk en de 3.0 V6 TFSI met 290 pk. De dieselmodellen binnen de Audi A6 S edition-reeks zijn de 2.0 TDIe (136 pk), de 2.7 V6 TDI (190 pk) en de 3.0 V6 TDI (240 pk). Alle modellen met een vermogen vanaf 190 pk kunnen optioneel worden uitgerust met quattro permanente vierwielaandrijving. Deze geavanceerde aandrijfvorm is standaard op de Audi A6 S edition 3.0 TFSI en TDI 3.0 TDI. Ook op het gebied van transmissies zijn er vele keuzemogelijkheden, variërend van een handgeschakelde zesversnellingsbak via de traploze multitronic-transmissie tot en met de efficiënte tiptronic-versnellingsbak. De Audi A6 S edition is bovendien leverbaar als limousine en als (extra) ruime en praktische Avant.

De prijslijst start bij € 47.990,- (inclusief btw en bpm) voor de Audi A6 S edition 2.0 TFSI met handgeschakelde zesversnellingsbak. De Avant-uitvoering met dezelfde motor/transmissie-combinatie staat te boek voor € 51.030,-. Voor deze twee modellen geldt dat de traploze multitronic-transmissie zonder meerprijs kan worden geleverd. De Audi A6 S edition wordt in een oplage van in totaal 250 exemplaren geproduceerd.


image/jpeg


  

| Disclaimer