Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Onthuld - Audi A7 Sportback


 

27-07-2010 - Audi heeft het doek van de A7 Sportback getrokken. De vijfdeurs coupé neemt het plekje in tussen de A6 en A8 en beleeft z’n publieksdebuut tijdens de autosalon van Parijs.

 

Audi noemt de nieuwe A7 een combinatie van een coupé, limousine en een praktische Avant. Wij houden het op een vijfdeurs coupé. Wel een erg grote, want hij meet bijna vijf meter in lengte (4,97). Tot aan de B-stijl lijkt hij veel op de A8, inclusief de grote single frame-grille en de koplampen met led-verlichting. Vanaf die B-stijl vertoont de A7 Sportback duidelijk coupétrekjes, zoals het ontbreken van een raamomlijsting. Het achterste zijruitje is een knipoog naar de 100 Coupé S van weleer. Gaan we nog verder naar achteren, dan komen we uit bij de gigantische kofferbak van 535 liter, die ook nog is uit te breiden tot 1.390 liter.

Touchpad
Vanbinnen is het bedieningssysteem MMI te vinden, dat ook als touchpad is te bestellen. Hiermee kan de bestuurder met z’n vinger een actie uitvoeren door het simpelweg te schrijven. Ook is er een head-up display dat relevante gegevens, zoals snelheid en toerental, op de voorruit projecteert. Het navigatiesysteem haalt zijn gegevens van Google Earth. Muziekliefhebbers kunnen het Bose Sound System vervangen door een geluidsinstallatie van Bang & Olufsen met vijftien speakers en maar liefst 1.300 Watt vermogen.

Audi pre sense
Voor filerijders is het Adaptive Cruise Control met Stop & Go een handige functie, want dit versnelt en vertraagt de auto automatisch vanuit stilstand tot maximaal 250 km/h en vice versa. Audi Pre Sense voorziet in veiligheidsmaatregelen, zoals het aanspannen van de gordels bij een dreigend ongeval en een noodremactie als de bestuurder niet reageert. Verder veiligheidsvoorzieningen zijn het Audi Side Assist, dat het verkeer rondom de auto in de gaten houdt, een camera die verkeersborden herkent en een zogenaamde nachtfunctie, die een infraroodbeeld in het instrumentenpaneel laat zien. Ook staat er een Audi Park Assist op de optielijst.

Enkel zescilinders 
Audi heeft voor de A7 Sportback vooralsnog alleen zescilinders gereserveerd. Op het benzinevlak trapt een 2.8 FSI quattro af (204 pk) en kost 64.800 euro. Hierboven staat een een 3.0 TFSI quattro met 300 pk en een CO2-uitstoot van 190 g/km. Hiervoor vraagt Audi minimaal 73.900 euro. Duizend euro duurder is de voor de dieselaars bestemde 3.0 TDI quattro, die 245 pk levert. In een later stadium wordt daar nog een 3.0 TDI met 204 pk en voorwielaandrijving aan toegevoegd. De quattro-uitvoeringen beschikken over de zeventraps S tronic, de voorwielaangedreven varianten hebben een multitronic-transmissie. Alle motorisaties beschikken bovendien over een B-label.

 

 

 

  

 

 

 

 


  

| Disclaimer