Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Audi komt met A8 hybrid


 

24-08-2011 - Soms wil je de eerste zijn en soms wil je de beste zijn. Dat is ongetwijfeld de filosofie achter het nu pas uitbrengen van een hybride auto door Audi. Op de IAA in Frankfurt van 15 tot 25 september toont Audi de productie-uitvoering van de Audi A8 hybrid. De serieproductie start in 2012.


De Audi A8 hybrid heeft een aandrijflijn met een 2.0 TFSI-krachtbron, een elektromotor en een lithium-ion accu met een gewicht van 36,7 kilo. Het systeemvermogen komt uit op 245 pk en het maximale koppel op 480 Nm. Het gemiddelde verbruik bedraagt 6,4 l/100 km. De Audi A8 hybrid kan over een afstand van maximaal drie kilometer volledig elektrisch aangedreven rijden. De auto is een zogenoemde parallelle hybride. Dat betekent dat beide motorsystemen direct kracht kunnen leveren aan de wielen. De elektromotor vormt niet alleen een aan¬vulling op de aandrijfkracht van de motor maar dient tevens als dynamo om tijdens het rijden de accu op te laden. Het systeemvermogen van 245 pk en het maximale koppel van liefst 480 Nm zorgen voor een sprint van 0-100 km/h in slechts 7,7 seconden en een topsnelheid van 235 km/h. Daarbij bedraagt het gemiddelde verbruik 6,4 l/100 km. De gemiddelde CO2-emissie ligt lager dan 148 g/km. De Audi A8 hybrid biedt keus uit verschillende aandrijfmodi. In EV-modus ligt de nadruk op elektrische aandrijving. In deze stand kan de Audi A8 hybrid over een afstand van drie kilometer bij een constante snelheid van 60 km/h gebruik maken van uitsluitend elektrische aandrijving. In D-modus worden de TFSI- en de elektromotor zo efficiënt mogelijk ingezet en in de S-modus wordt de maximale dynamiek van de aandrijflijn benut. Ook recuperatie- en boostfuncties zijn beschikbaar. Twee displays laten precies zien welke aandrijfmodus in gebruik is.

Koelcircuit
Het accupakket is op een veilige plaats in de kofferruimte ondergebracht. De accu wordt gekoeld door lucht uit het passagierscompartiment of via een aan de airconditioning gekoppeld separaat koelcircuit. Het hybride-model onderscheidt zich van de andere Audi A8-modellen door de tienspaaks lichtmetalen velgen met turbinedesign en de hybride-badges. De standaarduitrusting omvat onder meer metallic lak, automatische airconditioning met drie klimaatzones, led-hoofdverlichting en een BOSE-sound system. De Audi A8 hybrid wordt medio 2012 op de Nederlandse markt verwacht.

 


  

| Disclaimer