Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

En hier is de Audi S7 Sportback


 

02-09-2011 - Tijdens de IAA in Frankfurt schittert niet alleen de nieuwe Audi S6, maar ook de nieuwe S7 Sportback. Het koetswerk van de Audi A7 Sportback vormt een perfecte basis voor een supersportieve versie en de makers hebben het uiterlijk dan ook nauwelijks aangetast. Onderhuids is er echter heel veel veranderd. Net als de S6 arriveert de S7 Sportback rond mei 2012 in ons land.

 

Ook in de S7 Sportback vinden we de nieuwe 4.0 V8 Biturbo met een vermogen van 420 pk en een koppel van maximaal 550 Nm tussen 1.400 en 5.300 toeren. In combinatie met de standaard zeventraps S tronic-transmissie leidt dat tot een sprint van 0-100 km/h in 4,9 seconden en een topsnelheid van 250 km/h. Diverse ingenieuze oplossingen bezorgen de Audi S7 Sportback een zeer acceptabel brandstofverbruik van 9,7 l/100 km.

De S7 Sportback dankt zijn flinke prestatiepotentieel aan de combinatie van permanente quattro-vierwielaandrijving en sportief afgestemde adaptieve luchtvering. Optioneel is een sportdifferentieel leverbaar. Dit verdeelt de aandrijfkrachten variabel over de achterwielen. Audi Drive Select, dat keuze biedt uit vijf rijprogramma’s, is ook op dit model standaard.

De S7 springt in het oog door zijn elegant-sportieve basisvorm met een lange motorkap, een lage daklijn, een lange wielbasis en korte overhangen. De achterspoiler komt bij hogere snelheden automatisch tevoorschijn. Diverse aluminium en chromen details (grille, bumpers, buitenspiegels) en de diffuser waarin vier uitlaatpijpen zijn geïntegreerd, geven het ontwerp een sportief karakter. Vanbinnen vinden we een sportstuur en meervoudig elektrisch bedienbare sportstoelen. Ook lederen bekleding in combinatie met alcantara is standaard. Voor de interieurafwerking is er keuze uit aluminium, carbon en verschillende houtsoorten.

 

 

 


  

| Disclaimer