Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Audi TT RS nu ook met S tronic transmissie


 

05-01-2011 - De übersportieve Audi TT RS is met onmiddellijke ingang leverbaar met de zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling, die tevens via schakelpaddels aan het stuur handmatig is te bedienen.

De TT RS is de meest potente TT die Audi te bieden heeft. Met een 340 pk sterke, direct ingespoten vijfcilinder turbomotor staat hij garant voor een sensationele rijervaring. Voorheen was de TT RS louter leverbaar met een handgeschakelde versnellingsbak, maar vanaf heden staat er ook een zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling op de optielijst.

Deze razendsnel schakelde automaat levert een substantiële bijdrage aan het sportieve rijgedrag en ten opzichte van de versie met handbak is hij zelfs een fractie sneller. Zo vergt een sprint van 0-100 km/h slechts 4,3 seconden geduld en wie er maximaal voor gaat, bereikt binnen no time een begrensde topsnelheid van 250 km/h. Optioneel kan de topsnelheid worden verhoogd tot 280 km/h. De S tronic automaat brengt nog een voordeel met zich mee, want het gemiddelde brandstofverbruik is vastgesteld op 8,4 l/100 km, een daling van 0,8 liter ten opzichte van de handbak.

De Audi TT RS Coupé S tronic is leverbaar vanaf 76.905 euro en de TT RS Roadster vanaf 80.345 euro.  

| Disclaimer