Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

AutoGids in gesprek met Beitske Visser


 

15-08-2011 - tekst Marleen van Merode

Het zestienjarige karttalent Beitske Visser uit Dronten liet zaterdag 7 augustus menig toeschouwers mond openvallen. De vwo-scholiere won haar debuutrace in de Dutch Supercar Challenge en liet daarmee een hoop (oudere) mannen achter zich. AutoGids sprak met de ambitieuze jongedame.

Hoe kwam je bij deze wedstrijd van de Dutch Supercar Challenge terecht?
Met karting rijd ik een Praga-kart en diezelfde sponsor heeft een team in de Dutch Supercar Challenge. Die sponsor heeft gezegd dat ik een wedstrijd mee mocht rijden. Super natuurlijk.

Wat is de leukste reactie die je hebt gehad op je overwinning?
“Een leukste heb ik niet echt. Eén iemand maakte een buiging voor me op het podium en sommigen dachten dat niet ik maar iemand anders in de auto reed, omdat het ongelooflijk was. Dat ik een meisje ben en zo jong, vinden ze wel heel gaaf. Ze hadden niet verwacht dat ik zou winnen.”

Hoe vond je het om in een auto in plaats van in een kart te rijden?
Gaaf. Het gaat natuurlijk een stuk harder dan een kart. Die gaat 160 en de auto haalde 250 op de baan. De wedstrijd was wel heel anders. Met karting begin je al op woensdag, ben je heel veel aan het trainen en rijd je vier keer op een dag ofzo. Tijdens de Dutch Supercar Challenge rijd je één keer op een dag, dus dat is wel een beetje wennen.

Gaan we je nu vaker zien tijdens de Dutch Supercar Challenge?
Dat weet ik nog niet, misschien wel. Ik zou het wel willen.

Er wordt gezegd dat jij het in je hebt om Formule1 te rijden. Is dat wat voor jou?
Ja, dat is zeker mijn doel. Maar het maakt me niet uit voor welk team ik zou rijden, als het maar hard gaat.

Binnenkort doe je mee aan het WK karting in Genk. Heb je hoge verwachtingen?
Ik heb wel goede verwachtingen en ik behoor tot de favorieten, maar er zijn natuurlijk een heleboel deelnemers die goed zijn. Er zijn er wel een stuk of vijftien die kans maken om te winnen. Het moet allemaal gewoon goed op z’n plek vallen.

Ben je daar ook het enige meisje?
Ja, maar dat maakt mij in principe niets uit. Ik ben het eigenlijk al mijn hele leven gewend zo. Ik wil gewoon jongens en meisjes verslaan.

 

 

 


  

| Disclaimer