Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Toyota Prius winnaar AutoGids Publieksprijs 2009!


image/jpeg

 

17-12-2009 - Voor het eerst in de historie van de AutoGids Publieksprijs gaat een hybride er met de hoofdprijs vandoor. De alom gewaardeerde Toyota Prius heeft de primeur en laat met de Volkswagen Polo en Opel Astra sterke concurrenten achter zich. Kortom, een fraai podium!

 

Het enthousiasme onder onze lezers om te stemmen voor de AutoGids Publieksprijs neemt met het jaar verder toe en dat maakt de prijs natuurlijk alleen maar waardevoller. Duizenden mensen stuurden de afgelopen maand hun favoriete nieuwkomer van 2009 toe. Onder hen schaarden zich vele sympathisanten van hybride auto’s, waarbij veruit de meeste stemmen gingen naar de Toyota Prius. “We zijn uiteraard ontzettend blij met deze onderscheiding,” vertelt Guido Roozekrans van Toyota-importeur Louwman & Parqui. “Het is wederom een signaal dat de Full Hybrid Prius een groeiende groep mensen aanspreekt. Ook zakelijk gezien wint de hybride Toyota aan populariteit, dankzij fiscale beloningen, zoals 14% bijtelling. Vijf jaar terug had ik niet durven dromen dat we zo succesvol zouden zijn met de Prius. Aanvankelijk werd de betrouwbaarheid van de hybride Toyota in twijfel getrokken door de toepassing van diverse accu’s. Inmiddels is wel gebleken dat ook de Prius een probleemloze auto is. Wat dat betreft is het ook een échte Toyota. Al met al is Toyota voornemens om het hybride-offensief verder uit te rollen. Zo introduceren we volgend jaar de Auris Hybrid, waar we eveneens hoge verwachtingen van hebben!”

 

Tweede plek voor Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo, onlangs nog gekroond tot Auto van het Jaar, moest bij onze verkiezing zijn meerdere erkennen in de Toyota Prius. Ten opzichte van zijn voorganger, is de nieuwe Polo in meerdere opzichten gegroeid. Hij vertoont wat dat betreft veel kenmerken met zijn grotere broer, de Golf. “Wij zijn natuurlijk verheugd met de keuze van de lezers van AutoGids,” laat Jacques Geijsen, manager public relations Volkswagen, weten. “De nieuwe Volkswagen Polo is in alle opzichten een bijzondere nieuwkomer. Niet in de laatste plaats vanwege de BlueMotion-uitvoering die met zijn zeer lage CO2-uitstoot van slechts 87 gram per gereden kilometer de zuinigste auto is van dit moment. Hij valt daarmee voor zakelijk rijders in de 14% bijtelling. Voor de particuliere autobezitter is hij minstens zo interessant vanwege het feit dat er geen BPM en geen wegenbelasting hoeft te worden betaald. Een meer dan terechte tweede plaats dus.”

 

Opel Astra op drie

Vorig jaar ging de Opel Insignia met de AutoGids Publieksprijs aan de haal, echter heeft Opel deze editie wederom een podiumpositie behaald. De Astra eindigde namelijk op de derde plaats. “Deze podiumplaats is een hernieuwde bevestiging dat de nieuwe weg die Opel is ingeslagen - met baanbrekend design en technologische innovaties als belangrijkste kenmerken - een breed publiek aanspreekt. Sinds de introductie van de Opel Insignia eind vorig jaar en de nieuwe Astra dit jaar sleepten deze twee exponenten van de nieuwe Opel-filosofie ruim veertig Europese onderscheidingen in de wacht. Het feit dat deze awards zowel van het algemene publiek als van de vakexperts afkomstig zijn, geeft aan hoezeer het nieuwe Opel tot de verbeelding spreekt. Uiteraard zijn wij daar erg blij mee en we bedanken de AutoGids-lezers dan ook voor hun positieve oordeel,” aldus Jeroen Maas namens General Motors Nederland.


Uitslag AutoGids Publieksprijs 2009
1. Toyota Prius
2. Volkswagen Polo
3. Opel Astra
4. Honda Insight
5. Skoda Yeti
6. Citroën C3
7. Seat Exeo
8. BMW 5 Serie Gran Turismo
9. Kia Soul
10. Peugeot 3008 


De redactie van AutoGids bedankt alle inzenders voor het uitbrengen van hun stem!

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 


  

| Disclaimer