Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

AutoRAI 2011: Drie primeurs voor Mazda


 

11-03-2011 - Op 13 april kunnen we ons opmaken voor het grootste autofeest van Nederland: de AutoRAI. Mazda heeft grootse plannen en toont drie Nederlandse primeurs.


Een model dat tijdens de AutoRAI veel aandacht naar zich toe zal trekken, is de Mazda MX-5 Kaminari. Het gaat hier om een gelimiteerde uitvoering van de bestverkochte tweezitter ter wereld. De Kaminari beschikt over speciale kenmerken, zoals een hoge kwaliteit lederen interieur en de nieuwe carrosseriekleur ‘Dolphin Grey’. Het exterieur is voorzien van chromen deurgrepen, mistlampen met een zilveren rand, een chromen omlijsting van de voorgrille en een witte lens op het derde remlicht. Ook 17-inch lichtmetalen velgen met een lichtgekleurde afwerking zorgen voor een fraaie uitstraling. Vanbinnen zijn diverse details rondom de instrumenten en ventilatieopeningen eveneens in chroom afgewerkt. Onder de motorkap van de MX-5 Kaminari ligt een 126 pk sterke 1,8-liter benzinemotor die, samen met de perfecte gewichtsverdeling van 50:50, zorgt voor een zeer dynamisch weggedrag. Van deze gelimiteerde uitvoering zijn er slechts zestig bestemd voor de Nederlandse markt. 

1.6 CiTD
Toen de nieuwe Mazda5 nog maar net in de showroom stond, was al bekend dat het motorengamma zou worden uitgebreid. De Mazda5 1.6 CiTD die het Japanse merk op de AutoRAI presenteert, is echter al uit voorraad leverbaar. De nieuwe dieselmotor vormt een belangrijke toevoeging aan het gamma van de Mazda5, aangezien hij slechts 5,2 liter diesel per honderd kilometer verbruikt en daarbij 138 gram CO2/km uitstoot (C-label). Tegelijkertijd levert het blok een keurige 115 pk en 270 Nm. Verder voldoet de 1.6 CiTD aan de Euro5-emissienorm, er zijn vijf uitvoeringen beschikbaar en de prijzen beginnen 28.740 euro.

Superlight
Naast de MX-5 Kaminari en Mazda5 1.6 CiTD is tevens de MX-5 Superlight te zien op de AutoRAI. Dit is een speciaal en bijzonder zuinig showmodel dat laat zien tot welk resultaat de gewichtsbeperkende maatregelen van Mazda kunnen leiden. Bovendien zal het nieuws over Mazda’s brandstofbesparende SkyActiv-technologie op opmerkelijke wijze worden gepresenteerd en waarmee de fabrikant begin 2012 op de markt zal komen.

 


  

| Disclaimer