Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

AutoRAI 2011 - Ford komt met maar liefst twaalf primeurs


 

08-04-2011 - Wie tijdens de AutoRAI de stand van Ford bezoekt, moet goed zoeken naar een model dat eerder in Nederland te zien was. Het merk presenteert namelijk twaalf primeurs, waarvan zelfs één wereldprimeur.

 

De AutoRAI is voor Ford een belangrijk evenement, gewoonweg omdat de stand in Hal 1 letterlijk bol staat van het autonieuws. Een van de smaakmakers is zondermeer de nieuwe Focus, waarvan de hatchback en sedan sinds kort bij de dealers in de showroom staan. De Wagon heeft in Nederland nog niet eerder zijn gezicht laten zien en hij vormt dan ook een van de belangrijkste primeurs. De aantrekkingskracht van de nieuwe Ford Focus wordt mede bepaald door het uitgebreide motorenassortiment dat garant staat voor hoge prestaties tegen een laag brandstofverbruik. Alle Focus-modellen dragen groene energielabels, waaronder A-labels voor alle 1,6-liter benzine- en dieselmotoren. Vooral de leaserijder valt met zijn neus in de boter, aangezien maar liefst 51 uitvoeringen in de 20%-bijtellingscategorie vallen. Met de gloednieuwe Focus ECOnetic presenteert Ford tevens een heuse wereldprimeur. En geloof het of niet, deze zuinigheidskampioen verbruikt minder dan 3,5 l/100 km en is dus veruit de zuinigste auto in het C-segment, inclusief hybride-modellen. Vrijstelling van BPM en wegenbelasting, alsmede 14% bijtelling bij zakelijk gebruik is dan ook vanzelfsprekend. 

B-Max
Ook de Ford B-Max is een opvallende primeur. Hoewel het gaat om een studiemodel, weten we al zeker dat hij in 2012 gaat komen. De B-Max is een compacte MPV en krijgt een plaatsje onder de C-Max. Om een beter beeld te geven: hij is elf centimeter langer dan een vijfdeurs Fiesta en 32 centimeter korter dan een C-Max. Het opvallende van de B-Max is dat de complete B-stijl aan beide kanten ontbreekt, terwijl er ook nog eens twee flinke schuifdeuren zijn gemonteerd. Met de deuren geopend ontstaat er een enorm gapend gat, wat het in- en uitstappen erg makkelijk maakt. Onder de motorkap ligt een nieuwe 1,0-liter driecilinder EcoBoost benzinemotor waar we in de komende maanden nog veel van zullen horen. 

Electric 
Naast nieuwe ECOnetic-varianten van de Mondeo en Fiesta kunnen bezoekers voor het eerst kennismaken met de extra zuinige C-Max, S-Max en Galaxy met een 1.6 TDCi. En dat Ford goed op weg is met het drastisch terugdringen van CO2-uitstoot, bewijzen ook de emissievrije Focus Electric en Transit Connect Electric. Beide modellen staan voor het eerst op Nederlandse bodem en zullen binnen een jaar daadwerkelijk op de markt verschijnen. Voor de aandrijving zorgt een 28 kWh sterke elektromotor die garant staat voor een actieradius van zo’n 130 km.


B-Max 

Focus 

Transit Electric 

Focus Electric


  

 


| Disclaimer