Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

AutoRAI 2011 - Landwind eerste Chinese merk op de beurs


 

18-04-2011 - Wie op de AutoRAI in Hal 6 rondloopt, ziet een automerk dat je niet zo één twee drie zult verwachten. Want ook Landwind is van de partij. Na vier jaar afwezigheid is het merk terug in Nederland en is het tevens de eerste Chinese autofabrikant die in de historie van de AutoRAI een stand heeft gereserveerd.

Dat Landwind zich op de AutoRAI presenteert, is natuurlijk niet voor niets. Het Chinese merk is ambitieus en heeft grote plannen voor Europa. De deelname aan de Amsterdamse autoshow markeert tevens de verkoopstart van Landwind in Nederland. Er zijn inmiddels zo’n 25 contracten met dealers ondertekend en het is de bedoeling dat er tijdens de RAI-periode nog ten minste tien bij komen.

CV9
Tijdens de AutoRAI presenteert Landwind de CV9, een 4,45 meter lange MPV die wordt aangedreven door een 1,6-liter viercilinder benzinemotor met een vermogen van 98 pk en een CO2-uitstoot van 154 g/km. Het instapmodel, de Base, is leverbaar vanaf 14.495 euro. Door de verschuifbare achterbank is het ruime interieur flexibel te benutten en twee wegklapbare stoelen achterin zijn optioneel leverbaar. De Comfort is de meest complete uitvoering en voor een vanafprijs van 16.995 euro ben je verzekerd van onder andere semi-automatische airconditioning, parkeersensoren, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels en een uitgebreid audiosysteem met zes luidsprekers.

Flex Fuel
Tevens is de CV9 te verkrijgen als Flex Fuel. Deze versie met een ingebouwde LPG-installatie heeft een meerprijs van slechts 500 euro ten opzichte van de 1.6 Comfort. Het gaat hier om een zogenoemde onderbouwinstallatie, zonder verlies van interieurruimte en met behoud van de originele benzinetank. De LPG-tank heeft een bruto-inhoud van 65 liter, wat netto neerkomt op 54 liter. Met een gunstig LPG-verbruik van 10,0 l/100 km bedraagt de actieradius 540 kilometer. De Landwind CV9 Flex Fuel realiseert op LPG een CO2-uitstoot van 139 g/km en komt daarmee in aanmerking voor een groen energielabel B. Bovendien blijft de fabrieksgarantie van drie jaar of 100.000 kilometer onveranderd van kracht. 

Ontwikkeling
LWMC is gevestigd op de High Tech Automotive Campus in Helmond. Daar wordt met de onderzoeksinstituten TNO en TÜV samengewerkt aan de ontwikkeling van de voor Europa bestemde producten. Er wordt tevens gewerkt aan de introductie van elektrische aandrijving.

 


  

| Disclaimer