Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Chevrolet introduceert de Aveo B-clever


image/jpeg

 

21-10-2009 - Uit een recent rapport van JATO Dynamics is gebleken dat Chevrolet in Europa gedurende de eerste helft van 2009 van alle volumemerken de grootste gemiddelde CO2-besparing heeft gerealiseerd. Gemiddeld daalde de CO2-emissie van Chevrolet-modellen met 15,2 g/km, afgezet tegen een Europees gemiddelde van 6,2 gram. Chevrolet Nederland geeft dat groene offensief in ons land nu een vervolg door de introductie van de Aveo 1.2 B–clever.

 

Aan de basis van de Chevrolet Aveo 1.2 B–clever ligt de schone, zuinige 1.2-liter benzinemotor die in Nederland standaard kan rekenen op een groen B-label. De krachtbron debuteerde vorig jaar in de vernieuwde uitvoering van de Aveo en verbruikt gemiddeld 5,5 l/100 km - zo’n 14% minder brandstof dan zijn voorganger. Dat is niet alleen een belangrijk argument voor de portemonnees van Chevrolet-kopers, maar ook voor het milieu, omdat de CO2-emissies zijn afgenomen tot 132 g/km. Uit een inhoud van 1.208 cm3 haalt de 1,2-litermotor een vermogen van 84 pk. Met een maximaal koppel van 114 Nm bij 3.800 toeren en in combinatie met de standaard vijfversnellingsbak accelereert de Aveo 1.2 B–clever soepel van 0 tot 100 km/h in 12,8 seconden, terwijl hij een topsnelheid heeft van 170 km/h. Chevrolet levert de Aveo 1.2 B–clever zowel als drie- en als vijfdeurs, met een keuze uit twee uitrustingsniveaus: de L en de LS. De 1.2 B–clever L is standaard uitgerust met zaken als in carrosseriekleur gespoten bumpers, een radio/cd-speler met MP3 aansluiting, ABS, dubbele airbags en zijairbags vóór, stuurbekrachtiging, centrale portiervergrendeling, elektrisch bedienbare ramen vóór en een in twee delen (60/40) neerklapbare achterbank. De luxere LS-uitvoering voegt daar bovendien nog eens in carrosseriekleur gespoten, elektrisch bedienbare en verwarmde buitenspiegels aan toe, evenals airconditioning met een pollenfilter.

Tot € 3.500,- voordeel
De Aveo 1.2 B–clever is niet alleen zuinig en schoon, hij is prijstechnisch tevens bijzonder aantrekkelijk. Ten opzichte van de normale L- en LS-versies van de Aveo biedt de B–clever een voordeel van respectievelijk € 1.500,- en € 2.500,-. Bij inruil van een auto die onder de sloopregelingcondities valt, komt daarbovenop nog eens een extra voordeel van € 1.000,-. De Chevrolet Aveo 1.2 B–clever is leverbaar tot en met februari 2010 en is inmiddels te bestellen via de Nederlandse Chevrolet-dealers.


image/jpeg


  

| Disclaimer