Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Belastingplan 2011: voordeel zuinige auto?s blijft


 

24-09-2010 - De fiscale voordelen voor zeer zuinige auto’s blijven in 2011 ongewijzigd. Dat staat in het Belastingplan 2011 dat inmiddels is gepresenteerd. Wel gaat het kabinet de mogelijkheden onderzoeken van periodieke aanscherping van de CO2-uitstootgrenzen voor de vrijstelling van BPM en motorrijtuigenbelasting.

 

Het kabinet geeft automobilisten voor langere tijd zekerheid over de fiscale voordelen, want mensen die nu een zeer zuinige auto rijden, profiteren in ieder geval tot 2013 van de vijstelling van wegenbelasting. De in 2008 aangekondigde afbouw van de BPM en de daaraan gekoppelde verhoging van motorrijtuigenbelasting wordt stilgezet, mede doordat de afbouw gekoppeld was aan de invoering van de kilometerheffing, die eerder dit jaar is gesneuveld.

 

Positieve reactie
BOVAG en RAI Vereniging reageren positief op het feit dat er geen verdere lastenverzwaring komt voor de automobilist. BOVAG is vooral te spreken over de stimuleringsmaatregelen die voor zuinige auto’s ongewijzigd blijven. De organisaties spreken wel de hoop uit dat de discussie over de kilometerheffing weer wordt opgepakt. Zowel BOVAG als RAI zijn voorstander van betalen naar gebruik in plaats van het bezit van een auto.

Euro 6
Vanaf 1 januari 2011 moeten alle nieuwe dieselpersonenauto’s zijn voorzien van een af-fabriek roetfilter op grond van de Euro 5-norm. Auto’s die voldoen aan de Euro 6-norm krijgen vanaf die datum een fiscaal voordeel. Op deze auto’s wordt een BPM-korting van 1.500 euro gegeven. Vanaf 1 januari 2012 bedraagt de korting 1.000 euro en op 1 januari 2013 wordt de korting wederom met 500 euro verlaagd.


  

| Disclaimer