Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe 1.3 MultiJet zorgt voor 2x belastingvrije Fiat Punto!


image/jpeg


26-04-2010 - Fiat introduceert twee Punto-modellen waarover geen BPM en wegenbelasting betaald hoeft te worden. Vanwege de superzuinige 1.3 MultiJet 85 viercilinder dieselmotor vallen ook deze compacte middenklassers, naast de Fiat Panda 1.2 en de 500 1.2 Dualogic, in de 14%-bijtellingscategorie.

Bij Fiat betekent innovatie tevens respect voor het milieu. Het milieu is een van de belangrijkste aspecten voor productontwikkeling en het zorgt ervoor dat Fiat al ruim drie jaar het zuinigste volumemerk van Europa is. De Fiat Punto Evo én de Grande Punto met een 1.3 MultiJet 85 motor onderstrepen het milieubewuste karakter van Fiat nogmaals. Deze auto’s zijn zo zuinig dat ze door de overheid worden beloond. Er wordt namelijk geen wegenbelasting en BPM in rekening gebracht. Voor de zakelijke rijder is het tevens interessant dat deze modellen in de 14%-bijtellingscategorie vallen.

Hi-tech diesel
De compacte viercilinder Euro5-dieselmotor is voorzien van een roetfilter en van de tweede generatie MultiJet-techniek. MultiJet II biedt een zeer accurate verbranding, waardoor verbruik en emissie afnemen. Eveneens met het oog op een lager verbruik en lagere emissies is de 1.3 MultiJet 85 voorzien van een start/stop-systeem. Hierdoor wordt de motor automatisch uitgeschakeld bij stilstand en bij vertrek automatisch weer gestart. Mede dankzij dit systeem rijden deze Punto’s gemiddeld 1 op 27,8 (3,6 l/100 km) en hebben ze een gemiddelde CO2-uitstoot van slechts 95 g/km. Met een volle tank kan zo’n 1.250 kilometer afgelegd worden.

Voordeligste én krachtigste
In vergelijking tot zijn BPM-vrije concurrenten heeft de Fiat Punto Evo 1.3 MultiJet 85 de krachtigste motor, hij is de enige met een viercilinder en bovendien is hij het meest compleet uitgerust. Dankzij het vermogen van 85 pk en het koppel van 200 Nm bij 1.750 toeren, staat de bijzonder zuinige Punto Evo garant voor uitstekende prestaties. Ten opzichte van een gemiddelde 1.4 benzinemotor met 77 pk is de Fiat Punto Evo 1.3 MultiJet 85 al vanaf zo’n 1.200 kilometer per jaar voordeliger. In vergelijking met een dergelijke benzinevariant kan met de 1.3 MultiJet jaarlijks ruim € 900,- bespaard worden. Standaard is deze vijfzitter onder meer voorzien van airconditioning, zeven airbags, elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels, cruise control en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening. De Fiat Punto Evo 1.3 MultiJet 85 is per direct leverbaar vanaf € 15.395,-. De Fiat Grande Punto 1.3 MultiJet 85 Actual is met zijn prijs vanaf € 12.795,- ten opzichte van zijn directe concurrenten de voordeligste. De auto is standaard voorzien van twee airbags, ABS, elektrisch bedienbare ramen voor en centrale deurvergrendeling. Ook de Fiat Grande Punto 1.3 MultiJet 85 is per direct bestelbaar.


image/jpeg

image/jpeg


  

| Disclaimer