Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Belastingvrije Renault Twingo diesel in aantocht


 

08-11-2010 - Renault voegt deze maand drie nieuwe varianten toe aan het Twingo-gamma. De stijlvolle noot vormt de Miss Sixty-uitvoering, voor sportieve rijders is er de Gordini GT en de prijsbewuste koper kan kiezen voor de belastingvrije Twingo diesel.

 

De Renault Twingo diesel is niet alleen de eerste zelfontbrander voor Renaults kleinste, maar is tevens belastingvrij en goed voor 14% bijtelling. Onder de kap prijkt een 1.5 dCi krachtbron, die naast een CO2-uitstoot van 94 g/km ook nog behoorlijk krachtig is met 85 pk en 200 Nm. Renault heeft de vanafprijs onder de tien mille weten te houden, want de Authentique verlaat voor 9.790 euro de showroom. Als Collection kost de Twingo 10.990 euro en voor de Dynamique vraagt de importeur 11.690 euro.

Miss Sixty

 

Voor de Twingo Miss Sixty heeft de gelijknamige Italiaanse kledingfabrikant de Renault onder handen genomen. Dit heeft geresulteerd in een stijlvol model dat vanbuiten is te herkennen aan de lakkleur Pink Bohème of zwart metallic en een bloemmotief op de motorkap, de B-stijl en de achterklep. Roze heeft ook z’n weg gevonden naar het interieur, met in deze kleur uitgevoerde accenten voor het dashboard, de versnellingspook en zwartlederen alcantara-bekleding. Ook de toerenteller moest eraan geloven en heeft de kleur Pink Bohème. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer airconditioning, een verschuifbare en neerklapbare achterbank, een audiosysteem met cd-/mp3-speler, bluetooth en audio connectionbox. Lichtmetalen 15-inch wielen in Pink Bohème zijn optioneel. Kopers van deze Miss Sixty-uitvoeringen betalen bovendien geen belasting voor de auto vanwege de milieuvriendelijke (109 gram CO2) 1.2 16V C02 75 motor. Prijzen starten bij 10.690 euro.

 

Gordini GT


 

De Gordini GT is vanbuiten te herkennen aan de vele witte details die zijn gebruikt voor de
spiegelkappen, de omlijsting van de mistlampen, de achterspoiler en de klassieke dubbele witte Gordini-strepen van voor tot achter. De 15-inch wielen waarop de Gordini staat, zijn zwart gespoten met een diamantglans. Binnenin gaan de Gordini-invloeden verder, met de versnellingspook, de omlijsting van de toerenteller, de vloermatten en de portierbekleding in de kleur blauw. Ook de RS-voorstoelen met halflederen zwarte bekleding zijn afgewerkt met blauwe details. De TCe 100 motor met honderd paardenkrachten zorgt er voor dat het niet alleen bij sportieve looks blijft, maar dat ook het rijden een sportieve aangelegenheid is. De Gordini kost minimaal 13.490 euro.

 

 


  

| Disclaimer