Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Beursnieuws Parijs: Bentley Continental GT


 

07-10-2010 - Bentley liet in Parijs de volledig nieuwe Continental GT zien. Heel veel lijkt er niet veranderd, maar het zijn juist de kleine dingen die het doen.

 

De opvolger van Bentley’s succesvolste model ooit toont veel gelijkennissen met zijn voorganger, maar elk stukje plaatwerk is toch echt nieuw. Lengte en hoogte zijn gelijk gebleven, maar de Continental GT is wel een stukje breder geworden. Dat het model ‘dikker’ oogt, is dus geen gezichtsbedrog. Naast het geëvolueerde uiterlijk zijn er ook de nodige vooruitgangen geboekt op technologisch gebied. Zo is het gewicht gedaald met 65 kilogram, wat moet resulteren in betere rijeigenschappen.

 

V8 in aantocht

Op motorisch vlak zorgen aanpassingen aan de 6,0-liter W12 voor 575 pk (was 560) en een toename van het maximumkoppel van 50 Nm, wat het totaal op 700 brengt. Belangrijker nieuws vormt de nieuwe 4,0-liter V8, die voor een verbruiksreductie van 40% ten opzichte van de W12 zorgt. Deze krachtbron staat pas voor eind volgend jaar gepland. Tot die tijd ‘moeten’ kopers het met de W12 stellen, die vanaf volgend voorjaar beschikbaar komt als de Continental GT bij de dealers arriveert. Prijzen starten bij 287.934 euro. Hoeveel er voor de V8-variant betaald moet worden, is nog niet bekend.

 

 


  

| Disclaimer