Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Beursnieuws Parijs: BMW 6 Serie Coup


 

05-10-2010 - Eén van de spectaculaire eyecatchers was de BMW Concept 6 Serie Coupé, die samen met de nieuwe X3 zijn werelddebuut beleefde. Deze schitterende nieuwkomer is een voorbode van het definitieve productiemodel dat op korte termijn zal worden geïntroduceerd.

BMW heeft zijn nieuwe 6 Serie zo goed als af. En met ‘zo goed als’ houden we een slag om de arm, aangezien het hier officieel gaat om een conceptmodel. Voordat deze 2+2 coupé daadwerkelijk in productie gaat, zullen naar alle waarschijnlijkheid de velgen en enkele details subtiel worden gewijzigd. Op basis van het getoonde model wordt in ieder geval duidelijk dat er aan het ontwerp niet meer hoeft worden getornd. De geëvolueerde versie van de huidige 6 Serie valt op door zijn vloeiende contouren en herkenbare designdetails van bijvoorbeeld de nieuwste 5 Serie. Ook de koplamp- en achterlichtunits met innovatieve led-techniek zijn tekenend voor deze stijlvolle coupé. Het typische BMW-interieur is eveneens kant en klaar, waarbij een vernieuwd vrijstaand control-display voor het iDrive-besturingssysteem direct in het oog springt.

Pure kracht
Onderhuids zal de 6 Serie worden voorzien van krachtige benzinemotoren, waaronder de 306 pk sterke 3,0-liter zes-in-lijn en de 4,4-liter V8 met een vermogen van 407 pk, beide bekend uit bijvoorbeeld de 5 Serie. Uiteraard kunnen we in een later stadium wederom een super sportieve M6 verwachten en het is niet ondenkbaar dat BMW tevens een dieselvariant in de vorm van een 635d met 300 pk en 600 Nm uitbrengt. Met de nieuwe Concept 6 Serie Coupé geeft BMW een vervolg op de in april gepresenteerde Concept Gran Coupé. Deze vierdeurs coupé vertoont erg veel overeenkomsten en zal in een later stadium, naast de 6 Serie Coupé en Cabriolet, eveneens op de markt worden gebracht.

 

 

 

 


  

| Disclaimer