Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Beursnieuws Parijs: Hyundai ix20


 

05-10-2010 - De ix20 van Hyundai is het nieuwe x-model dat een plaatsje onder de ix35 krijgt. Deze mini-MPV is gebaseerd op de i20 en hij vervangt de Matrix. Op zeer korte termijn kunnen we hem al bij de Nederlandse dealers verwachten.

 

Hyundai heeft opgemerkt dat de vraag naar ruime, zuinige en betaalbare mini-MPV’s weer toeneemt. Met de nieuwe ix20 wil Hyundai op die toenemende vraag inspelen en om er zeker van te zijn dat hij in Europa slaagt, is hij ontworpen en ontwikkeld in het onderzoekscentrum in het Duitse Rüsselsheim. De ix20 vertoont veel gelijkenissen met de Kia Venga, maar het design is, net als de Hyundai ix35, volledig voorzien van Hyundai’s zogenoemde ‘fluidic sculpture’ designtaal. Hyundai heeft voor de naam ix20 gekozen vanwege de veelzijdigheid van het model. De Koreaanse autofabrikant benadrukt dat het hier niet alleen gaat om een functionele personenvervoerder, maar ook om een dynamische, goed sturende auto die concurreert met elke middenklasser. Het nieuwe model meet een lengte van 4.100 mm (+50 mm ten opzichte van de Matrix), de breedte is 1.65 mm (+ 25 mm) en de hoogte bedraagt 1.600 mm.

Blue
De Hyundai ix20 is niet alleen langer en breder, maar ook schoner en zuiniger dan zijn voorganger. Vanaf de introductie zijn meteen diverse zuinige Blue-uitvoeringen met een start/stop-systeem beschikbaar. Deze varianten hebben een B-label en vallen in de 20%-bijtellingscategorie voor zakelijk gebruik. Het benzineaanbod bestaat uit een 1.4i die 90 pk en een koppel van 137 Nm levert. De CO2-uitstoot bedraagt 129 g/km en hij verbruikt gemiddeld 5,6 l/100 km. Het vermogen van de 1,6-liter benzinemotor is 126 pk, de trekkracht bedraagt 156 Nm en de CO2-uitstoot is vastgesteld op 139 g/km. Voor de dieselaars is er een 1,4-liter common-rail met 90 pk en 220 Nm. Deze zelfontbrander produceert een CO2-uitstoot van gemiddeld 114 g/km. De nieuwe familieauto heeft verder een uitgebreide lijst aan standaard specificaties met bijvoorbeeld ESP en Hill Assist Control en hij profiteert tevens van de unieke, vijf jaar driedubbele garantie met een onbeperkt aantal kilometers.

 


  

| Disclaimer