Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

BMW 328 Touring Coup? wint Mille Miglia 2010


 

12-05-2010 - Zeventig jaar nadat de BMW 328 Touring Coupé de Mille Miglia van 1940 won, wist de auto ditmaal opnieuw als eerste de finish te passeren. Giuliano Cané en Lucia Galliani stuurden hun coupé soeverein langs de talrijke controlepunten en konden zonder technische problemen de 1.000 mijl door Italië afleggen.

“Een prachtig voorbeeld van teamwork,” was de reactie van BMW Classic directeur Karl Baumer na afloop van de befaamde Mille Miglia. Niet alleen wisten Giuliano Cané en Lucia Galliani met hun prachtige BMW 328 Touring Coupé als eerste de finish te bereiken, maar Enzo Ciravolo en Maria Leitner maakte het BMW-feestje compleet door met hun BMW 328 als derde te eindigen.

Zo krachtig als de BMW 328 in de jaren ’40 was, zo goed is hij anno 2010 nog steeds. Net als zeventig jaar geleden is de BMW 328 Touring Coupé op eigen kracht van München naar het Italiaanse Brescia gereden en het was volgens Karl Baumer dan ook een ideale generale repetitie voor de race. Van 27 graden aan de Adriatische Zee tot het vriespunt in de sneeuw en mist op de Monte Terminillo. De meest uiteenlopende weersomstandigheden bleken geen obstakel te zijn voor het succes van BMW in de prestigieuze Mille Miglia.

De Mille Miglia is de meest eervolle en legendarische rally voor klassieke race- en sportwagens. Ook dit jaar was er veel belangstelling, want behalve de duizenden toeschouwers, reden maar liefst 381 deelnemers de 1.000 mijl van Brescia naar Rome en terug.


 

 

 

 


  

| Disclaimer