Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

BMW 3 Serie Coup? en Cabrio subtiel bijgeschaafd


image/jpeg

 

20-01-2010 - BMW heeft het design van de 3 Serie Coupé en de 3 Serie Cabrio sportiever gemaakt. Daarnaast is de BMW 3 Serie voorzien van nieuwe motoren, die zich kenmerken door een verder verbeterde efficiency. Bij een gelijk of hoger prestatiepotentieel is het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot juist lager. De vernieuwde 3 Serie Coupé en Cabrio zijn vanaf maart leverbaar.


Het gewijzigde design betreft met name de voorzijde. Het meest opvallend is de voorbumper met een nieuwe, driedelige luchtinlaat over de volle breedte van de auto met in de uiterste hoeken ervan geïntegreerde mistlampen. De koplampen hebben voortaan een scherpere vorm en zijn nu ook voorzien van de typische ’BMW-wenkbrauwen’. Verder zijn de bekende nieren in de voorgrille breder geworden. Andere nieuwe designelementen zijn de achterlichten met ledtechniek, nieuwe buitenspiegels en een extra detaillijn in de achterbumper. Deze aanpassingen bekrachtigen bovendien het sportieve karakter van de beide BMW’s. Door de veranderingen is de totale lengte met bijna drie centimeter toegenomen. Hierdoor hebben de 3 Serie Coupé en de 3 Serie Cabrio een iets slanker, gestrekt en daarmee dynamischer profiel. Daarbij is tevens de voetgangersveiligheid toegenomen door extra centimeters aan de voorzijde.

Nieuwe motoren
De sportievere lijn van het duo is een belofte die wordt ingelost door nieuwe motoren. Zo is bijvoorbeeld de 3,0-liter zes-in-lijn van de 335i compleet nieuw ontwikkeld. Het vermogen van 306 pk en het koppel van 400 Nm blijft onveranderd, maar dat geldt niet voor het verbruik en de CO2-uitstoot. De coupé verbruikt nu gemiddeld 8,4 l/100 km, de cabriolet komt op 8,8 liter. Het resultaat is een CO2-uitstoot van respectievelijk 196 en 205 gram per kilometer. Ook is er nieuws aan het dieselfront. Zowel de 325d als de 320d is vernieuwd. De 325d is dankzij een turbo met variabele geometrie goed voor 204 pk en een koppel van 430 Nm. Toch gaat er elke honderd kilometer maar 5,7 liter diesel door de brandstofleidingen van deze Coupé (Cabrio 6,1 liter). De nieuwe 320d levert voortaan iets meer vermogen 184 pk en een volle 30 Nm meer koppel (maximaal 380 Nm) dan zijn voorganger. Het verbruik is opmerkelijk laag met 4,7 l/100 km voor de 3 Serie Coupé en 5,1 liter voor de 3 Serie Cabrio. Dat komt neer op een CO2-emissie van respectievelijk 125 en 135 gram per kilometer. Standaard zijn de motoren gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, met uitzondering van de 325d met zestrapsautomaat. De zeventraps DCT met dubbele koppeling is beschikbaar voor de 335i en 325d. Deze transmissie zorgt voor een snellere acceleratie bij gelijke cijfers voor verbruik en emissie. Daarnaast zijn alle carrosserievarianten optioneel leverbaar met BMW xDrive-vierwielaandrijving.

Met de vernieuwde Coupe en Cabrio benadrukt BMW nog eens de dynamiek en het succes van de 3 Serie. Met de nieuwe motoren kan BMW bovendien haar voorsprong op het gebied van efficiency verder uitbouwen.

 

image/jpeg

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer