Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

BMW 6 Serie Cabrio onthuld


 

18-11-2010 - BMW heeft de eerste informatie vrijgegeven van de nieuwe 6 Serie Cabrio. Deze open variant is de eerste in een reeks van drie, want de cabriolet krijgt later nog gezelschap van een coupé en een heuse vierdeurs.

 

Het uiterlijk van de tweede generatie 6 Serie Cabrio is een goed voorbeeld van BMW’s nieuw gekozen designrichting. Dit uit zich vooral in het front, dat veel wegheeft van de 5 Serie. De achterzijde heeft daarentegen wel weer een eigen gezicht. Net zoals zijn voorganger beschikt de nieuweling ook over een stoffen kap, die voorzien is van een elektrische bedienbare achterruit en ‘vinnen’ die ervoor zorgen dat de auto met de kap omhoog als een coupé aandoet. De warmte- en geluidsisolatie van het dak doen volgens BMW niet onder voor een cabriolet met hardtop

Luxe
Binnenin vind je een overdaad aan luxe, zoals iDrive met een nieuw flat screen display en een HUD (Head-Up Display) dat gegevens zoals snelheid en de navigatieaanwijzingen driedimensoniaal en in kleur op de voorruit projecteert. Kopers kunnen ook opteren voor Parking Assistant, een systeem dat een parkeerplaats ‘herkent’ en de BMW automatisch parkeert. Andere vernieuwingen zijn de (mist)lampen met led-technologie, de achteruitrijcamera met Surround View, Integral Active Steering (meesturende achterwielen) en het standaard Drive Dynamic Control. Hiermee kan de bestuurder de besturing, de gasrespons en het schakelgedrag naar eigen voorkeur instellen.

6 en 8
Op motorisch gebied is er de keuze uit twee krachtbronnen. De 640iA vervangt de 630iA en heeft een twinturbo drieliter zes-in-lijn aan boord. Deze levert 320 pk en 450 Nm en heeft een CO2-uitstoot van 185 g/km, wat goed genoeg is voor een B-label. Deze gunstige uitstoot is mede te danken aan diverse BMW EfficientDynamics-technologie en de standaard aanwezige achttrapsautomaat. De andere motor betreft een 4,4-liter V8 die eveneens van twinturbo-technologie is voorzien. De bestuurder heeft in deze 650iA 408 pk en 600 Nm onder de rechtervoet tot z’n beschikking.

Gedaalde prijzen
Prijzen starten bij 102.500 euro voor de 640iA en de 650iA kost 129.000 euro. Beide zijn goedkoper dan hun voorganger, wat te danken is aan de gereduceerde CO2-uitstoot die voor een lager BPM-bedrag zorgt. De cabrio’s zijn standaard uitgevoerd als Executive wat onder meer voorziet in Drive Dynamic Control, achttrapstautomaat met stuurschakeling, elektrisch bediende stoelen met memory functie en lederen bekleding, Radio BMW Professional, climate control (twee zones), bi-xenonkoplampen met led-coronaringen en het nieuwe iDrive met flat screen display. De 6 Serie Cabrio beleeft z’n debuut tijdens de autoshow van Detroit (10 t/m 23 januari 2011) en is vanaf eind maart voor het eerst te zien in de Nederlandse showrooms.

 

 

   

| Disclaimer