Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

BMW?s hybride-aanbod krijgt vorm


image/jpeg

 

18-02-2010 - Nadat BMW de hybride-versie van de X6 op de prijslijst heeft gezet, volgt nu de ActiveHybrid 7. Deze 7 Serie is voorzien van een krachtige elektromotor die de V8-benzinemotor ondersteunt. Vanaf het voorjaar staat hij bij de dealers voor een prijs vanaf € 139.950,-.

 

De BMW ActiveHybrid 7 is gebaseerd op de 750i, maar door een elektromotor die de V8-benzinemotor ondersteunt, is het brandstofverbruik 15% lager en is hij 20% krachtiger. Het spaarzame karakter van deze ActiveHybrid 7 wordt bevestigd door het energielabel C. Zoals elke BMW 7 Serie is ook de ActiveHybrid 7 voorzien van een buitengewoon riante standaarduitrusting. Dankzij de lagere CO2-uitstoot met bijbehorend BPM-voordeel kost de BMW ActiveHybrid 7 nauwelijks meer dan een BMW 750i High Executive.

Standaard is hij onder andere voorzien van een achttraps automatische versnellingsbak, metallic lak, 19-inch velgen, lederen bekleding, een navigatiesysteem Professional, soft close portieren en een unieke automatische airconditioning. Deze is namelijk niet alleen standaard in vier zones in te stellen en op afstand in te schakelen, maar werkt ook als de motor is uitgeschakeld. Hierdoor kan het interieur zowel gekoeld worden als de auto met de motor uit voor een stoplicht staat maar ook als deze ergens geparkeerd is.

De BMW ActiveHybrid 7 is een zogeheten ‘mild hybrid’, wat wil zeggen dat de elektromotor dient ter ondersteuning van de benzinemotor. Op deze manier wordt de efficiency van een zescilindermotor gekoppeld aan de prestaties van een V12. Zo wordt een acceleratie van 0-100 km/h in 4,9 seconden en een (begrensde) topsnelheid van 250 km/h, gecombineerd met een gemiddeld verbruik van 9,4 l/100 km en een CO2-uitstoot van 219 g/km. Hiermee staan de prestaties van deze auto gelijk aan de handgeschakelde BMW M3 Sedan en verdient de BMW ActiveHybrid 7 met een gecombineerd vermogen van 465 pk een groen C-label. De efficiency wordt niet alleen tijdens het rijden geleverd. Tijdens stilstaan en filerijden zorgt het start/stop-systeem namelijk voor beperking van het verbruik en de CO2-uitstoot, doordat het systeem de motor uitschakelt bij stationair toerental.

Met de toevoeging van de BMW ActiveHybrid 7 heeft BMW twee topmodellen in de 7 Serie: de BMW 760i dankzij de kracht van een twaalfcilinder en de BMW ActiveHybrid 7 dankzij zijn slimme hybridetechnologie. De BMW ActiveHybrid 7 staat vanaf dit voorjaar bij de dealers vanaf € 139.950,-. De verlengde variant is er dan vanaf € 145.495,-.

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer