Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Schitterende vierdeurs coup? uit Beieren: BMW Concept Gran Coup


image/jpeg

 

26-04-2010 - BMW ziet de concurrentie in het segment van de zogenoemde vierdeurs coupé steeds verder weglopen. Je zou denken dat een dergelijk model van BMW niet al te lang op zich laat wachten. Toch duurt het opmerkelijk lang. Met de nieuwe Gran Coupé, vooralsnog als studiemodel, laat het merk uit Beieren zien dat er wel degelijk hard aan gewerkt wordt. En hoe…


Schitterend! Dat is gewoonweg het eerste woord dat in je opkomt na het zien van de nieuwe BMW Gran Coupé. Deze spectaculaire studie van een vierdeurs coupé is het vervolg op de BMW Concept CS uit 2007. Het grootste verschil ten opzichte van de Concept CS, is dat hij veel weg heeft van de nieuwe 5 Serie. Daarmee bevestigt BMW dat dit studiemodel zich in een vergevorderd stadium bevindt. Het heeft even geduurd voordat BMW een vierdeurs coupé tevoorschijn toverde. In dit (kleine) segment heeft de concurrentie inmiddels een voorsprong opgebouwd, maar het is klaarblijkelijk het wachten waard.

 

Stijlvol

Het opvallende design van de BMW Concept Gran Coupé begint met de voorover neigende ‘nieren’, bekend van de eerdergenoemde Concept CS en van diverse historische BMW-modellen uit de jaren ‘70. De licht vooroverhellende grille met de kenmerkende BMW-nieren is een prachtig stijlkenmerk dat overgaat in de langgerekte motorkap en die aansluit op een vloeiende daklijn. Deze lijn eindigt bij een ophoging waaronder het derde remlicht schuilt. De vier portieren van de BMW Gran Coupé hebben geen raamstijlen en geven de auto een strak zijaanzicht. De speciaal voor de Gran Coupé ontworpen lichtmetalen wielen ronden het geheel fraai af.

 

Laag, sportief en efficiënt

Het resultaat van alle stijlkenmerken samen is een auto met een sierlijke en sportieve uitstraling. De BMW Gran Coupé heeft een lengte van nagenoeg vijf meter en een hoogte van 1,40 meter. Daarbij is hij tien centimeter lager dan bijvoorbeeld de nieuwe BMW 5 Serie Sedan. De Gran Coupé heeft daardoor een fraai langgerekt en laag profiel wat bovendien voordelen biedt op het gebied van gewichtsverdeling en aerodynamica. Met de Gran Coupé toont BMW wederom de kracht van de designafdeling, onder leiding van de Nederlander Adrian van Hooydonk. Het studiemodel is bovendien een spectaculaire voorbode van BMW’s designrichting, het toekomstige modellengamma en wellicht de nieuwe generatie 6 Serie.

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 


  

| Disclaimer