Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

BMW en PSA gaan samen hybride aandrijflijnen ontwikkelen


 

20-10-2010 - De samenwerking tussen BMW en PSA (Peugeot en Citroën) krijgt een nieuw hoofdstuk nu de ondernemingen hebben besloten hybridetechniek te delen voor de voorwiel aangedreven modellen.

 

Het is niet de eerste keer dat het duo de handen ineen slaat. De 1,4- en 1,6-liter benzine- en dieselmotoren zijn een creatie van BMW en PSA en komen zowel in de MINI als in diverse Citroëns en Peugeots voor. In februari van dit jaar is dan ook besloten de nieuwe generatie van de viercilinder benzinemotor samen te ontwikkelen. Deze vruchtbare samenwerking heeft er nu toe geleid dat ook de hybride aandrijflijnen uit dezelfde koker gaan komen.

Voorwielaandrijving
Het samen ontwikkelen, produceren en kopen van hybridetechniek heeft als voordelen dat beide autofabrikanten flink wat geld in hun zak houden. De coöperatie maakt het ook mogelijk het systeem de standaardiseren. Dat de hybride aandrijflijnen enkel in voorwielaangedreven auto’s toegepast gaan worden, betekent dat géén van de huidige BMW-modellen deze techniek aan boord krijgt. De enige auto onder de BMW-vlag die overblijft, is dus de MINI. Ook komt er in de nabije toekomst een model onder de 1 Serie dat hoogstwaarschijnlijk van de elektrische techniek gebruik gaat maken. In het geval van PSA zou in theorie voor elk model Citroën en Peugeot de techniek beschikbaar kunnen komen. 
 


  

| Disclaimer