Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Spectaculaire BMW M3 GTS moet de M3 CSL doen vergeten


image/jpeg

 

6-11-2009 - BMW biedt vanaf komend voorjaar een versie van de M3 Coupé die zowel voor Clubsport als voor de openbare weg geschikt is. De nieuwe BMW M3 GTS is voorzien van een 4,4-liter V8 met 450 pk en hij is van top tot teen uitgerust met de modernste motorsporttechniek.

 

BMW heeft bij het ontwikkelen van de M3 GTS alles uit kast getrokken. Om te beginnen onderging de M3 een flinke afslankkuur, waarmee het gewicht van het koetswerk op 1.490 kg uitkomt. De 420 pk sterke 4,0-liter V8 werd opgeboord naar 4,4-liter en werd tevens 30 pk sterker. De in totaal 450 pk sterke achtpitter is gekoppeld aan een zeventraps DCT-transmissie met dubbele koppeling, die speciaal voor ‘high-speed’ motoren is ontwikkeld. Deze transmissie wisselt dan ook razendsnel van verzet, zonder onderbreking en vermogensverlies. Schakelen kan overigens via de pook op het middenconsole of middels paddels achter het stuur, net zoals bij de ‘gewone’ BMW-modellen met deze transmissie.


Verder worden de forse wielkasten gevuld met lichtgewicht 19-inch M Competition-velgen, die op de achteras zes centimeter breder zijn. Uiteraard is het remsysteem verbeterd en is de M3 GTS voorzien van verstelbare dempers. Tijdens hoge snelheden op het circuit is downforce van groot belang. BMW heeft de aerodynamica van de GTS dan ook niet achterwege gelaten. Zo is hij voorzien van een flinke achterspoiler en is de splitter aan de voorzijde eveneens verstelbaar. Ook het interieur van de M3 GTS zegt alles over het karakter van deze sportwagen. De achterbank is namelijk vervangen door een rolkooi, de lederen sportstoelen hebben plaatsgemaakt voor klassieke, diepe kuipstoelen en er is veelvuldig gebruik gemaakt van carbon en alcantara.


Met de nieuwe M3 GTS streeft BMW naar nog snellere rondetijden in vergelijking met de M3 CSL van de vorige generatie, vooral bedoeld voor liefhebbers die regelmatig op het circuit zijn te vinden. De marktintroductie van deze bijzondere, grotendeels handgemaakte performancecar start rond de lente van 2010. Vooralsnog is alleen de Duitse prijs van € 115.000,- bekend.


image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer