Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

BMW breidt aanbod flink uit


 

02-07-2010 - Voor modeljaar 2011 heeft BMW veel veranderingen in petto. Zo wordt het gamma van de 5 Serie uitgebreid met xDrive vierwiel aangedreven modellen, sterke en zuinige motoren en nog veel meer leuke extra’s. Ook de rest van de BMW-modellen ondergaat een aantal wijzigingen.

 

We beginnen met een primeur, namelijk de BMW 535d met een 3,0-liter TwinPower turbodieselmotor. Deze beschikt over 300 pk en 600 Nm en mag zich daarmee ’s werelds krachtigste zescilinder dieselmotor noemen. Het brandstofverbruik blijft echter beperkt tot 6,1 l/100 km. Een ander model wat eraan zit te komen en waarvan het brandstofverbruik beperkt blijft, is de 520d. Deze BMW heeft een energielabel A en drinkt 5,0 liter per honderd kilometer. Aan de andere kant van het spectrum staat de 550i xDrive, waarmee vierwielaandrijving zijn intrede doet bij de 5 Serie. Ook de 550i Gran Turismo en de 530d Gran Turismo krijgen vanaf de herfst de beschikking over vierwielaandrijving. Sportief ingestelde bestuurders kunnen hun ‘Fünfer’ aankleden met het M sportpakket, dat onder meer bestaat uit een M sportonderstel, 18-inch lichtmetaal en een M aerodynamicapakket. Op de optielijst staan verder ook nog 19-inch lichtmetalen wielen en een achterspoiler voor de sedan.

E-mail ontvangen
Er bevindt zich ook nieuws op 7 Serie-vlak, want de 740d xDrive is de eerste dieselgestookte ‘Zeven’ waarbij de kracht (306 pk) over alle vier wielen wordt verdeeld.
De onlangs geïntroduceerde X1 is in de vorm van de xDrive23d vanaf de herfst ook met handgeschakelde zesbak leverbaar. En van de 116i en 118i komt een EfficientDynamics Edition, die goed is voor 20% bijtelling en voldoet aan de Euro5-emissienorm. Verder biedt BMW ConnectedDrive uitkomst voor veelrijders die hun auto als rijdend kantoor gebruiken. Met behulp van dit systeem is het namelijk mogelijk e-mails via bluetooth te ontvangen (wereldprimeur) en te lezen/voor te laten lezen. Een nieuwste generatie Blackberry smartphone is wel een vereiste.

Completere uitrusting
De 1 Serie, 3 Serie, X1 en Z4 profiteren met de modeljaarwijziging van een uitgebreidere standaarduitrusting. Zo voorziet BMW alle modellen van luxueuze instapverlichting en heeft het audiosysteem digitale radiovoorbereiding (DAB+). Verder is de Z4 voortaan uit te rusten met het Design Pure Impulse-pakket. Zwart alcantara en nappaleder, gecombineerd met gele accenten voor het interieur behoort hiermee tot de mogelijkheden. In combinatie met dit pakket is bovendien de nieuwe lakkleur Atacama Yellow leverbaar. Alle wijzigingen voor het modeljaar 2011 gaan per september in.


 

 

 

 

 


  

| Disclaimer