Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Chevrolet stopt 138 pk in Aveo RS


image/jpeg

 

11-01-2010 - Chevrolet heeft tijdens de ‘2010 North American International Auto Show’ als wereldprimeur de Aveo RS onthuld. Deze 138 pk sterke ‘hot hatch’ is bedoeld om jonge liefhebbers aan te trekken en hij geeft alvast een indruk van de volgende generatie Aveo.

 

De Aveo RS is langer, breder en ruimer dan de ‘normale’ Aveo en hij beschikt zowel aan de buitenkant als in het interieur over hoogwaardige stijlelementen. De ontwerpers hebben de RS een krachtige uitstraling gegeven door middel van een grote grille, opvallende koplampen en dikkere wielkasten. Op het eerste gezicht lijkt de auto zelfs sprekend op een driedeurs hatchback, omdat de portiergrepen van de achterportieren subtiel in de C-stijl zijn verwerkt.

Geen enkele auto met potente prestaties kan zijn reputatie waarmaken zonder grote wielen en banden. De Aveo RS is daarom ook uitgerust met 19-inch velgen. De openingen tussen de spaken gunnen een blik op de grote remklauwen, die net als de auto zijn gespoten in de kleur ‘Boracay Blue’. De sportieve styling wordt aan de achterzijde voortgezet met een geïntegreerde dakspoiler, een centraal gemonteerde dubbele uitlaat met verchroomde uitlaateinden en opvallende achterlichten. In het matzwarte interieur met opvallende zwartglanzende, metallic- en blauwe accenten laat de Aveo RS zien dat er aan de binnenzijde net zoveel aandacht is besteed als aan het uiterlijk. In de geïntegreerde middenconsole zijn de versnellingspook, de bediening voor de ventilatie en airconditioning en het audiosysteem gehuisvest.

De Aveo RS wordt op de voorwielen aangedreven door een 1,4-liter Ecotec turbomotor met 138 pk. Daarbij is de handgeschakelde zesbak ontworpen voor sportieve prestaties. De nieuwe Chevrolet Aveo RS is vooralsnog een ‘showauto’ en geeft een indruk van een RS en een nieuwe Aveo in één. Liefhebbers moeten waarschijnlijk nog tot 2011 geduld hebben.

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer