Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Chevrolet Cruze hatchback komt dichterbij


 

09-02-2011 - De nieuwe Cruze hatchback wordt nog dit jaar leverbaar en heeft de taak Chevrolets positie in Europa te versterken. Voordat hij op de markt verschijnt, maakt de nieuweling eerst zijn debuut tijdens de autosalon van Genève.

Tijdens de autosalon van Parijs vorig jaar stond de Cruze hatchback al te glimmen, weliswaar als concept car. Nu is het definitieve productiemodel klaar om aan het grote publiek te worden voorgesteld. Volgens Chevrolet beschikt de hatchback over alle eigenschappen waarmee de sedan al een goede indruk achterliet. De Cruze was in 2010 immers het bestverkochte model wereldwijd. Met name een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is waar de fabrikant op inzet en dat lijkt dus goed uit te pakken.

Voor een fabrikant die in Europa succesvol wil zijn, is een vijfdeurs hatchback in het C-segment nu eenmaal onmisbaar. “De Cruze hatchback versterkt Chevrolets aanspraak op een plaats tussen de volumemerken in Europa en het is een auto die nieuwe maatstaven vestigt op het gebied van een prima prijs-kwaliteitverhouding,” aldus Wayne Brannon, directeur Chevrolet Europe.

Het ontwerp is direct herkenbaar Chevrolet en de rijeigenschappen sluiten naadloos aan op de Europese maatstaf. Verder biedt de hatchback een bagageruimte van nagenoeg 400 liter, die middels de in twee delen neerklapbare achterbank verder is uit te breiden. Wat de Chevrolet Cruze hatchback moet kosten, is nog niet bekend.


 


  

| Disclaimer