Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Chevrolet Cruze hatchback leverbaar


 

05-08-2011 - Dat Nederlanders een eigenzinnig volkje zijn, blijkt ondermeer uit het feit dat wij nauwelijks zijn te verleiden tot het kopen van een sedan. Veel liever dan een auto met kofferbak, rijden wij in een vijfdeurs hatchback. Daarom is de Chevrolet Cruze ineens een belangrijke auto voor de Nederlandse markt. Hij is nu namelijk leverbaar als hatchback.

Sinds de introductie in 2009 zijn er wereldwijd al 800.000 Chevrolets Cruze verkocht. In Nederland lopen de verkopen van Chevrolet ook goed, maar met de Cruze wilde het nog niet erg vlotten, vooral door het ontbreken van een hatchback-versie.
Alle Cruzes hatchback zijn voorzien van de verbeteringen in het interieur voor het modeljaar 2012. Er is keuze uit drie motoren: twee benzineversies (1,6-liter en 1,8-liter) en een tweeliter turbodiesel. Daarnaast zal begin 2012 een nieuwe 1,7-liter dieselmotor beschikbaar komen. De 2,0-liter turbodiesel heeft een koppel van 360 Nm bij 1.750 toeren en voldoet aan de Euro 5-norm. Hij levert 163 pk, met een topsnelheid van 205 km/h en accelereert in 8,5 seconden van 0 tot 100 km/h. Alle motoren kunnen worden gecombineerd met een handgeschakelde of automatische zesversnellingsbak. De benzinemotoren zijn viercilinders met dubbele bovenliggende nokkenassen, zestien kleppen en een multi-point brandstofinjectie. De diesels beschikken over commonrail-technologie.

 
Er is keuze uit drie uitrustingsniveaus: LS, LT en LTZ. De bagagecapaciteit is 413 liter en de achterpassagiers hebben een hoofdruimte van 974 mm. Wanneer de 60/40 deelbare achterbank naar voren wordt geklapt, ontstaat een bagageruimte van 883 liter.
De Cruze beschikt standaard over vele veiligheidsvoorzieningen zoals Electronic Stability Control (ESC), Traction Control (TCS) en Anti-lock Braking System (ABS) met Electronic Brake Distribution (EBD).


De 1.6 benzineversie heeft een vanafprijs van 18.995 euro in LS-uitvoering. De voordeligste 2,0-liter diesel kost 28.695 euro in LTZ-uitvoering.


  

| Disclaimer