Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Chevrolet toont nieuwe Orlando in Parijs


 

28-08-2010 - De zevenpersoons MPV van Chevrolet, de Orlando, beleeft zijn debuut tijdens de Paris Motor Show, die begin oktober zijn deuren opent.

 

De Orlando stond al tentoon als Orland conceptcar in Parijs twee jaar geleden. De productierijpe versie is qua design niet heel erg veel veranderd ten opzichte van de concept, wat een aantrekkelijk design heeft opgeleverd. De MPV heeft een stoere look met zijn lage daklijn en een silhouet dat is geïnspireerd op een cross-over. Toch is de Chevrolet-identiteit behouden door de gedeelde grille en het ‘bow-tie’ embleem.

Verhoogde zitrijen
Naast het exterieur kenmerkt het interieur zich door de laatste stijlkenmerken van Chevrolet, zoals het dubbele, uit de Corvette stammende ontwerp van het dashboard en de blauwe achtergrondverlichting van de middenconsole. Maar vooral de stoelconfiguratie van drie zitrijen in de Orlando, de grote bagageruimte en de vele opbergmogelijkheden bewijzen dat de Chevrolet prima als gezinsauto gebruikt kan worden. Vanbinnen vallen verder de verhoogde tweede en derde zitrij op, waardoor de inzittenden een nog beter zicht naar buiten hebben. Deze stoelen zijn overigens binnen een handomdraai neer te klappen voor het vervoer van grote materialen. Net zoals in de conceptcar, beschikt ook de productieauto over een opbergruimte die is weggestopt achter het audiosysteem. Door de voorkant van de radio om te klappen is deze te gebruiken om spullen op te bergen en een MP3-speler of iPod op te laden door de aanwezigheid van een USB-poort.

Drie motoren
Het onderstel van de Orlando is gebaseerd op dat van de Cruze, waar helemaal niets mis mee is. Onder de motorkap zijn drie moderne en zuinige motoren leverbaar: een 1.8-liter benzinemotor met een vermogen van 141 pk en twee diesels, de nieuwste versie van Chevrolet's 2.0-liter motor met vermogens van 131 pk en 163 pk. Klanten hebben de keuze uit drie uitrustingsniveau’s, waarbij ESC, zes airbags, airconditioning en elektrisch bedienbare buitenspiegels tot de standaarduitrusting behoren. De productie van de Chevrolet Orlando zal in oktober starten, waarna de eerste modellen begin 2011 in Europa geleverd zullen worden.  

| Disclaimer