Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Chevrolet Spark markeert nieuw begin


image/jpeg

 

19-11-2009 - De compleet nieuwe mini van Chevrolet, die dit najaar wordt gelanceerd, krijgt definitief de typeaanduiding Chevrolet Spark. Dit model wordt de opvolger van de bekende en uiterst succesvolle Matiz, waarvan er alleen al in Europa 1,4 miljoen zijn verkocht.

 

De nieuwe benaming markeert een nieuw begin voor Chevrolet in het marktsegment van de mini’s. De Spark verandert de regels. Hij staat net zo goed voor plezier en een trendy uiterlijk als voor functionaliteit. Hij biedt stijl en, naast praktische toepassingen, de meest moderne in-car entertainment voorzieningen, een laag brandstofverbruik en een lage CO2-emissie. En uiteraard garandeert hij veel ‘value for money’. De nieuwe kleine Chevy beschikt over een compleet nieuw onderstel en hij zal worden aangedreven door een 1,0- en een 1,2-liter benzinemotor.


image/jpeg


Goed in het gehoor
Het Engelse woord Spark staat voor levendig, voor intuïtie, voor een vonk. In het Engels heeft het woord Spark sterke energieke en dynamische associaties. “Korte modelnamen zijn scherp, zijn goed te onthouden en passen prima bij kleine producten,” zegt Dr. Werner Steppat, een expert in Duitsland op het gebied van productnamen. “Of het Engelse woord overal wordt begrepen, is niet zo belangrijk. De naam ligt goed in het gehoor,” zegt Steppat. “Het is een frisse, krachtige en moderne naam die kracht en karakter overbrengt. Hij eindigt met een ‘k’, die daarmee zorgt voor een goede ‘stopfunctie’. Daardoor blijft de naam hangen in het geheugen.”

Unieke naam
De typeaanduiding wordt door Chevrolet al gebruikt in veel Centraal en Oost Europese landen en zal nu in heel Europa worden gebruikt. Met deze unieke naam onderscheidt de nieuwe auto zich en zorgt hij voor een stevige onderbouwing van het imago en de emotionele beleving van het merk. De volgende stap van Chevrolet is om hetzelfde model uit te brengen in de Verenigde Staten, Azië en heel Europa: een strategie die synergie en versterking creëert op het gebied van communicatie.


image/jpeg


  

| Disclaimer