Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Chevrolet viert feest


 

11-03-2011 - Na een bijzonder succesvol 2010 (een record aan verkoopcijfers, een marktaandeel van 2,5% en het winnen van de WTCC) staat Chevrolet ook de komende periode volop in the picture. Tijdens de autosalon van Genève beleefden drie modellen hun debuut en het merk viert dit jaar zijn honderdjarig bestaan.

 

Een model dat tijdens de autosalon voor het eerst werd getoond, was de productieversie van de nieuwe Chevrolet Cruze hatchback. De auto heeft dezelfde coupé-achtige daklijn en korte overhang voor en achter als de succesvolle sedan. Daarnaast maakt ook de hatchback gebruik van het Body Frame Integral-systeem (BFI), wat resulteert in een grote mate van torsiestijfheid doordat de carrosserie en het onderstel als één geheel zijn uitgevoerd. De laadruimte van de Cruze hatchback is bijna 400 liter en het model heeft een 60/40 deelbare achterbank. De verkoop begint maar verwachting medio 2011. 

Aveo sedan
De tweede primeur van Chevrolet is de nieuwe sedanversie van de compacte Aveo. Aan de voorzijde hebben de sedan en de hatchback een identieke uitstraling met de dubbele koplampen, de tweedelige grille en de stoere vormgeving. De oplopende flanklijn heeft veel overeenkomsten met die van zijn grote broer: de Cruze sedan. Dat de compacte Aveo behoorlijk praktisch is, blijkt uit de enorme ruimte die de auto biedt. Zo behoort de bagageruimte met 502 liter tot de grootste in zijn klasse. Het motorengamma van de Aveo bestaat uit twee 1,2-liter benzinemotoren (70 en 86 pk), een 1,4-liter (100 pk) en een 1,6-liter (115 pk). Voor de eerste keer zal de Aveo ook worden aangeboden met twee versies van de 1,3-liter dieselmotor (75 en 95 pk), uitgerust met een start/stop-systeem. De Aveo sedan zal in Europa deze zomer op de markt verschijnen.

Camaro coupé en convertible
Last but not least behandelen we de Camaro coupé en convertible, waarvan de uitstraling trouw is gebleven aan het originele concept. De Camaro wordt leverbaar met een 432 pk sterke 6,2-liter V8-motor. Voorzien van de automatische zesversnellingsbak levert de krachtbron 405 pk. De Camaro biedt uitgebreide veiligheidsvoorzieningen, waaronder airbags vóór, zijairbags en gordijnairbags voor de voor- en achterpassagiers. Bovendien zijn Electronic Stability Control en Traction Control standaard.

 


  

| Disclaimer