Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Chevrolet Volt primeurt tijdens Winterspelen in Vancouver


image/jpeg

 

17-02-2010 - Linda Coady is de vice president van de Vancouver Organizing Committee van de Olympic en Paralympic Winter Games 2010 en belast met het aspect van duurzaamheid van de Spelen. Zij verwelkomde de opzienbarende elektrische Chevrolet Volt in Vancouver, het debuut van de Volt op de Canadese wegen. Chevrolet is daarmee de Official Vehicle Partner van de Winterspelen en Paralympics 2010 in Vancouver.

 

“De Volt zal de Canadezen helpen de uitlaatgasemissies aanzienlijk terug te brengen, terwijl de dagelijkse forenzen voor hun woon-werkverkeer nog nauwelijks een bezoek hoeven te brengen aan een benzinestation,” zegt Neil Macdonald, vice president, corporate affairs van GM Canada. “Wij zijn opgetogen dat wij de inwoners van British Columbia kennis kunnen laten maken met de groene technologie van Chevrolet.” Linda Coady voegt daar aan toe: “We zijn blij dat wij in Chevrolet een partner hebben gevonden die onze opvattingen deelt over duurzaamheid, creativiteit en kwaliteit. VANOC is er trots op om de spotlights van de Spelen ook te kunnen richten op de baanbrekende, schone technologie van de Chevrolet Volt.” Een grote groep mensen, waaronder leden van het Vancouver Organizing Committee, journalisten, atleten, regeringsmedewerkers en automobilisten uit Vancouver, zullen in de gelegenheid worden gesteld om met de Volt te rijden en hun ervaringen te delen met Volt-ingenieurs.

 

De Chevrolet Volt werd getoond op de ‘Home of the Future’-display tijdens de opening van Hydro’s Power Smart Village. En de Volt zal iedere dag zijn opwachting maken op de display van het Home of the Future. Maar al eerder was Chevrolet betrokken bij de Olympische Spelen vanaf de eerste dag dat de Olympische vlam in Canada arriveerde. De doelstellingen van Chevrolet op het gebied van duurzame mobiliteit komen veruit overeen met die van de VANOC. Chevrolet heeft 750 hybride auto’s, 1.000 bio-fuel auto’s, 1.100 trucks met Active Fuel Management en 2.400 auto’s met Direct Injection motortechnologie ter beschikking gesteld aan de organisatie van de Winterspelen. Sinds oktober worden er overigens al acht Chevrolets Equinox met fuel cell-aandrijving door de organisatie gebruikt voor het vervoer van media, bloggers, atleten, overheidsmedewerkers en VANOC-vertegenwoordigers. Zij kunnen uit eerste hand ervaren hoe ver Chevrolet al is gevorderd met fuel cell-technologie.


  

| Disclaimer