Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Citro?n C-Zero is 100% elektrisch


image/jpeg

 

19-11-2009 - Met de C-Zero breidt Citroën zijn gamma uit met een 100% elektrische auto. Deze nieuwe stadsauto is speciaal ontworpen voor de stedelijke omgeving en met zijn snelle oplaadmogelijkheden is hij tevens ideaal voor dagelijks gebruik. Dat alles in absolute stilte die de geluiden van de stad doen vergeten.

 

Met meer dan 5.500 geproduceerde elektrische auto’s beschikt Citroën over ruime ervaring om een hoofdrol te spelen in de vraag naar elektrische voertuigen, die naar verwachting de komende jaren sterk zal groeien. De Citroën C-Zero, die samen met Mitsubishi is ontwikkeld, zal - naast de Citroën Berlingo First Electrique - vanaf het laatste kwartaal van 2010 verkrijgbaar zijn. Citroën speelt al jaren een grote rol in het ontwikkelen van milieuvriendelijke vervoersoplossingen. Zo is meer dan 90% van de in Nederland verkochte Citroëns in 2009 voorzien van een groen label en zal het gamma van de Citroën C3 en DS3 voor 95% van een groen label voorzien zijn.

Een 100% elektrische auto
De Citroën C-ZERO is voorzien van een motor die permanent 47 kW (64 pk) levert tussen 3.000 en 6.000 toeren. Het vermogen wordt overgebracht naar de achterwielen en er is 180 Nm aan koppel beschikbaar vanaf 2.000 toeren. De accu’s zijn van de laatste generatie, 330V Lithium-ion, die in het midden van de auto zijn geplaatst. Deze Lithium-ion accu bestaat uit 88 cellen van 50-Ah. Dankzij de Lithium-ion technologie wordt het gewicht van de accu gereduceerd en blijven de prestaties gelijk aan de traditionele technologie. Daarnaast wordt de levensduur van de accu niet negatief beïnvloed door onvolledig opladen.

Makkelijk op te laden, makkelijk te gebruiken
Het opladen van de accu van de Citroën C-Zero is eenvoudig. Je sluit namelijk de stekker aan op een stopcontact van 220V en de auto is in zes uur volledig opgeladen. Het is ook mogelijk om 80% van de accu op te laden in slechts 30 minuten door de auto aan te sluiten op een extern station met een hoger voltage. De C-Zero start als elke auto gewoon met een sleutel, waarna een geluidssignaal aangeeft dat de motor actief is. De auto rijdt als normale auto die is voorzien van een automatische versnellingsbak.

Prima prestaties
De Citroën C-Zero is voor verschillende bedrijven inzetbaar, zoals de overheid, grote fleetowners, maar ook bij particulieren die op zoek zijn naar een zeer milieuvriendelijk alternatief. Door een wielbasis van 2,55 meter biedt de C-Zero vier volwaardige plaatsen en een kofferinhoud van 166 liter. Naast het lage geluidsniveau biedt deze auto tevens comfort en veiligheid, zoals stuurbekrachtiging, ABS, ASR, ESP, electrische ramen, zes airbags, noodhulp en airconditioning. Met een lengte van 3,48 meter en een draaicirkel van negen meter is de C-Zero een zeer wendbare auto. De prestaties van deze auto stellen de berijder en passagiers in staat om zich zowel in de stad als op de snelweg te bewegen.

Topsnelheid - 130 km/h
0-100 km/h - 15 seconden
60-90 km/h - 6 seconden
Actieradius - 130 km


  

| Disclaimer