Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Dit is de Citro?n C4 Aircross!


 

06-10-2011 - De samenwerking tussen Citroën en Mitsubishi krijgt steeds meer vorm. Zo werd op basis van de Mitsubishi Outlander een Citroën C-Crosser uitgebracht en van de Mitsubishi i-MiEV een Citroën C-Zero. Rond het voorjaar van 2012 verschijnt de volgende: de Citroën C4 Aircross!

De nieuwe Citroën C4 Aircross is gebaseerd op de Mitsubishi ASX, maar afgezien van de strakke lijnen aan de zijkant van het koetswerk, is vrijwel geen enkel ASX-detail te bekennen. Citroën heeft het model grondig onder handen genomen en er eigenlijk een totaal andere auto van gemaakt. De voorzijde vertoont veel overeenkomsten met dat van de ‘gewone’ C4, terwijl de achterzijde juist veel weg heeft van de C3. Hoe dan ook, de C4 Aircross is van grote afstand direct herkenbaar als Citroën en vormt een fraaie nieuwkomer in het nog altijd groeiende crossover-segment.

Veelzijdig
Met zijn compacte buitenafmetingen (4,34 meter lang, 1,80 meter breed en 1,63 meter hoog) en kleine draaicirkel is de Aircross lekker wendbaar in de stad, terwijl het interieur voor het hele gezin volop ruimte biedt. Ook de bagageruimte van 442 liter is redelijk riant. De C4 Aircross is ontwikkeld om voornamelijk op asfalt en in stadsverkeer uitstekend te presteren. Aan de andere kant zorgt de ruime bodemvrijheid ervoor dat de C4 Aircross ruig terrein kan doorkruisen zonder dat de bodem van de auto beschadigt. En om er dan zeker van te zijn dat het model zijn grip niet verliest, levert Citroën hem ook met vierwielaandrijving. Met behulp van een schakelaar kan de bestuurder kiezen voor aandrijving op de voorwielen, op alle wielen of alle wielen in combinatie met een ‘Lock-stand’. In laatstgenoemde stand wordt tijdens zware omstandigheden meer aandrijfkracht naar de achterwielen gestuurd.

Omvangrijk
Het voorlopige motorengamma zal bestaan uit een 110 en 150 pk sterke HDi dieselmotor in combinatie met een handgeschakelde zesbak. Tevens is er een 1,6-liter benzinemotor met een vermogen van 115 pk die, in tegenstelling tot de twee diesels, alleen met voorwielaandrijving wordt geleverd. Verder kan elke koper rekenen op een rijke uitrusting met onder andere keyless entry & start, een navigatiesysteem met touchscreen en achteruitrijcamera, usb-aansluiting en Bluetooth-verbinding. Verder kan de Aircross worden uitgerust met een groot panoramadak, led-verlichting in de dakhemel en achterlichten met led-technologie.

 

 

 

 


  

| Disclaimer