Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

IAA beursnieuws: Officieel debuut voor Citro?n DS3


image/jpeg

 

Citroën wist tijdens de IAA veel ogen op zich gericht wegens het debuut van de nieuwe DS3. Het is het eerste model uit een reeks van onderscheidende exemplaren, die het gamma van Citroën aan gaat vullen.

 

De DS3 is een expressieve auto met een markante vormgeving, waarbij Citroën geen gelegenheid ongemoeid heeft gelaten om het onderscheidende karakter te benadrukken. Bovendien kunnen klanten hun eigen DS3 creëren door de uitvoering van het dak, de carrosserie en de behuizing van de buitenspiegels en wielen te kiezen. Voor de binnenzijde zijn meerdere kleuren, materialen en bekledingen beschikbaar, waarmee de DS3 helemaal ‘eigen’ gemaakt kan worden. In totaal worden zeven uitrustingsthema’s leverbaar, waarvan vier bij introductie.

 

image/jpeg


Slimme indeling
Omdat Citroën de DS3 ook als een veelzijdige auto positioneert, is er gekozen voor compacte afmetingen en een slim ingedeeld interieur. In de lengte meet de DS3 3,95 en in de breedte 1,71 meter, daarbij is hij 1,49 meter hoog. Om de ruimte optimaal te benutten, is het dashboard zo hoog mogelijk geplaatst, waardoor de voorpassagiers voldoende beenruimte hebben. De DS3 biedt plaats aan vijf volwassen inzittenden en is uitgerust met een aantal praktische opbergvakken. De kofferruimte heeft een inhoud van 285 liter, die uitgebreid kan worden door de achterbank voor een gedeelte of in zijn geheel neer te klappen.

Schoon gamma
Vandaag de dag is het energielabels wat de klok slaat, dus heeft Citroën zijn DS3 zo zuinig en schoon mogelijk gemaakt. In totaal zijn er bij de introductie vijf motoren leverbaar en staat er nog een motor op de planning die slechts 99 gram CO2 per kilometer uitstoot. Bij de diesels, met roetfilter, komt de gecombineerde CO2-emissie neer op minder dan 115 g/km, terwijl de uitstoot bij de benzinevarianten varieert van 136 tot 160 g/km. Het motorengamma zal uiteindelijk bestaan uit drie diesels; een 1.4HDiF (70 pk), een 1.6HDiF (90 pk) en een 1.6 HDiF (110 pk) en uit drie benzinemotoren; een 1.4 VTi (95 pk), een 1.6 VTi (120 pk) en een 1.6 THP (150 pk). Alle motoren worden gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met vijf of zes verzetten. Een automaat is alleen leverbaar in combinatie met de 1.6 VTi met 120 pk.


image/jpeg


  

| Disclaimer