Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Citro?n introduceert belastingvrije C3 en DS3 e-HDi


 

03-09-2010 - De verkopen van belastingvrije modellen lopen als een trein. Vanaf heden doet ook Citroën mee, want de C3 en DS3 met een superefficiënte e-HDi onder de motorkap zijn per direct te bestellen.

 

Wie maximaal wil profiteren van belastingvoordeel, kan vanaf heden ook bij de Citroën-dealer terecht. De Franse autofabrikant heeft namelijk zowel de C3 als de DS3 voorzien van een nieuw ontwikkelde e-HDi. Deze 1,6-liter dieselmotor levert een vermogen van 92 pk en is voorzien van een start/stop-systeem. Om het brandstofverbruik verder te reduceren, heeft Citroën de overbrengingsverhoudingen van de handgeschakelde zesbak aangepast, beide modellen zijn voorzien een aerodynamica-pakket en ze rollen op speciale Michelin-banden met een zeer lage rolweerstand. Tevens beschikken de C3 en DS3 e-HDi over microhybride technologie, waarmee remenergie wordt teruggewonnen.

3,6 liter
Alle brandstofbesparende maatregelen zorgen voor een gemiddeld verbruik van zo’n 3,6 l/100 km (1:28,5 voor de C3 en 1:27,8 voor de DS3 om precies te zijn). Voor de C3 betekent dat een enorme actieradius van 1.280 kilometer op een volle tank, terwijl de DS3 een afstand maar liefst 1.390 kilometer kan afleggen zonder te hoeven stoppen. De CO2-uitstoot van de C3 bedraagt 93 g/km en die van de DS3 komt uit op 95 g/km. Beide modellen zijn dan ook vrijgesteld van BPM en wegenbelasting én ze vallen in de 14%-bijtellingscategorie.

Verkoop
De C3 en DS3 e-HDi zijn per direct te bestellen. De Citroën C3 1.6 e-HDi is er als rijk uitgeruste Dynamique en kost 15.990 euro. Ook de DS3 1.6 e-HDi So Chic is voorzien van een omvangrijke uitrusting en heeft een prijs van 18.490 euro. De eerste exemplaren worden in december verwacht.

 


  

| Disclaimer