Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Vanaf 2013 geen nieuwe Daihatsu?s meer


 

13-01-2011 - Daihatsu heeft aangekondigd per 2013 te stoppen met de verkoop van nieuwe auto’s in Europa. De toenemende concurrentie op de Europese markt, de hoge ontwikkelkosten van nieuwe modellen en de aanhoudende dure Japanse Yen zouden hier aan ten grondslag liggen.

De Europese markt voor compacte auto’s kenmerkt zich de laatste jaren door een steeds groter wordend aanbod. Waar het A-segment tien jaar geleden nog werd gedomineerd door enkele merken, zijn er momenteel meer dan twaalf actief in dit segment. Daihatsu heeft haar marktaandeel dan ook aanzienlijk zien krimpen en nu heeft het Japanse merk besloten om definitief uit Europa te vertrekken.

Ondanks het feit dat dit ‘pas’ over twee jaar plaatsvindt, is het natuurlijk slecht nieuws voor alle Daihatsu-dealers en –sympathisanten. Daarentegen laat Daihatsu weten zich nadrukkelijk te willen concentreren op de levering van onderdelen en op de voortzetting van de service- en aftersales-activiteiten ten behoeve van alle Daihatsu-rijders.

Ook de fabrieksgarantie blijft, indien van toepassing, na 2012 onveranderd van kracht. Aangezien Daihatsu in april de compleet nieuwe Charade zal introduceren, is het van groot belang dat het duidelijk is dat alle Daihatsu-rijders nergens bang voor hoeven te zijn.

Daihatsu is opgericht in 1907 en sinds 1978 is het merk actief op de Nederlandse markt. Sindsdien zijn in ons land meer dan 200.000 exemplaren op kenteken gezet.


  

| Disclaimer