Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

De compleet nieuwe Mazda3: Rust, comfort en luxe


image/jpeg

De nieuwe Mazda3, waarvan de eerste generatie werd gelanceerd in 2003, is het eerste model van een nieuwe en inmiddels zevende generatie Mazda’s. Sinds de introductie zijn er wereldwijd meer dan zes miljoen exemplaren van dit model verkocht, waarvan er meer dan een miljoen naar Europa zijn verscheept.


De nieuwe Mazda3 zorgt voor een gevoel van plezier en opwinding bij de bestuurder, in alle omstandigheden. De doorontwikkelde Kodo designtaal die bij de nieuwe Mazda3 is toegepast, kenmerkt zich door het feit dat alle overbodige elementen achterwege zijn gelaten, waardoor de essentie van de Japanse esthetiek maximaal tot zijn recht komt. Het daaruit voortvloeiende gevoel van rust, comfort en luxe komt zowel tot uiting in het interieur als het exterieur van de auto.

image/jpeg

De nieuwe Mazda3 is tevens het eerste productiemodel dat is voorzien van enkele van de technologieën die de langetermijnvisie ‘Sustainable Zoom-Zoom 2030’ van Mazda gaan realiseren. Bij deze aanpak wordt gekeken naar de well-to-wheel emissie van CO2 voor milieuvriendelijke duurzaamheid, in combinatie met goede prestaties. De introductie van Mazda’s revolutionaire Skyactiv-X benzinemotor vormt eveneens een belangrijke stap in die richting. Bij de nieuwe Mazda3 wordt deze motor voor het eerst toegepast in een productiemodel.
Mazda’s Kodo - Ziel van beweging designtaal werd geïntroduceerd in 2010 en was een stuwende kracht achter het wereldwijde succes van het merk, sinds de introductie van de concept car Shinari in 2010. Mazda brengt deze designtaal nu naar een hoger plan en past nog meer verfijning toe, waarmee het autodesign nog meer tot verfijnde kunst is verheven. Het doel van deze nieuwe evolutie van het Kodo-design: een nieuwe vorm van elegantie op basis van de Japanse esthetiek.

De nieuwe Mazda3 is het eerste productiemodel dat is voorzien van Mazda’s innovatieve Skyactiv-X SPCCI (Spark Plug Controlled Compression Ignition) motor. Deze motor beschikt als eerste in serie geproduceerde benzinemotor ter wereld over compressieontsteking en hij komt later dit jaar op de markt. Deze motor combineert de krachtige initiële respons en het lage brandstofverbruik die gewoonlijk geassocieerd worden met dieselmotoren met de lineaire respons en het gemak waarmee hij toeren maakt van benzinemotoren. De motor wordt ondersteund door Mazda’s intelligente nieuwe M Hybrid-systeem.
Net als de andere schone en zuinige motoren van de Mazda3 is de Skyactiv-X leverbaar met keuze uit een handgeschakelde Skyactiv-MT versnellingsbak of een zestraps Skyactiv-Drive automaat.
Vanaf 15 maart staat de volledig nieuwe Mazda3 in de Nederlandse showroom voor prijzen die beginnen bij 27.160 euro. Voor deze prijs is het nieuwe model standaard veel rijker uitgerust dan zijn voorganger. Tegen het eind van het jaar zal de revolutionaire Skyactiv-X motor beschikbaar komen voor een meerprijs van 950 euro. Leaseprijzen beginnen bij 359 euro ex BTW.

image/jpeg
  

| Disclaimer